Hava Durumu

Bursa'da öğrencilerinden "Ata'ya Saygı Nöbeti"

Bursa'da özel bir kolejde okuyan lise öğrencileri, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla "Ata'ya Saygı Nöbeti" tutmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2017 07:40
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2017 07:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da öğrencilerinden "Ata'ya Saygı Nöbeti"

Merkez Nilüfer ilçesindeki kolejde eğitim gören öğrenciler, okulun bahçesinde saat 21.05'te saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından nöbete başladı.

Öğrencilerin Atatürk büstünün önünde, ellerinde meşalelerle tuttuğu nöbet, Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği saat 09.05'e kadar devam edecek. Öğrenciler, 15'er dakikalık dönüşümlerle toplam 12 saat nöbet tutacak.

Okulun avukatı ve etkinliğin sorumlusu Dilay Şahinkaya, yaptığı açıklamada, nöbetle Türk gençliğine bayramı, ulusu ve vatanı hediye eden Atatürk'ün geçirdiği en zor geceyi tekrar yaşayarak bu geceyi daha yüce bir hale getireceklerine inandığını belirtti.

İki velinin de nöbete katıldığını ifade eden Şahinkaya, şunları kaydetti:

"Onun bizim aramızdan ayrıldığı saate yani sabah 09.05'e kadar burada nöbet tutacağız. Okulumuzdaki 280 lise öğrencisinin hepsi bu nöbete katılıyor. Sabah 09.05'te bütün öğrencilerimizle okulun bahçesinde düzenleyeceğimiz anma töreninde en son nöbetçiler nöbeti ortaokul, ilkokul ve anaokulu öğrencilerine teslim edecekler. Artık 'Sıra sizde' diyecekler. Lise gençliği ve onların abileri, abları olarak buradayız."

Ata'ya Saygı Nöbeti tutan 10. sınıf öğrencisi Miray Yılmaz, bunun çok etkili ve anlamlı bir etkinlik olduğunu söyledi.

Böyle bir çalışmanın yapılmasının onur verici olduğunu ifade eden Yılmaz, "İnsanı duygulandırıyor. Çok güzel bir etkinlik. Keşke böyle etkinlikler daha çok yapılsa. Katıldığım için çok gururluyum." dedi.

10. sınıf öğrencisi Sude Dönmez de saat 01.00'de nöbet tutacağını belirterek, "Kardeşimle beraber nöbet tutacağım. Burada nöbet tutmaktan çok onur ve gurur duyuyorum. Okulumuzun böyle bir etkinliği düzenlemesinden dolayı da kendimizi çok gururlu hissediyoruz." diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.