Hava Durumu

Bursa'da öğretmenler silahlı saldırıya uğrayan meslektaşları için yürüdü

Bursalı eğitimciler, 2 öğretmenin bir polis memuru tarafından silahla yaralanmasına yürüyüş yaparak tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2018 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2018 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da öğretmenler silahlı saldırıya uğrayan meslektaşları için yürüdü

Dün bir polis memurunun 2 öğretmeni silahla yaralamasından sonra eğitim sendikalarından gelen tepkiler çığ gibi büyüdü. Bursa'daki eğitim sendikaları söz konusu saldırıyı kınamak için Fomara Meydanı'ndan Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şubesi, Türk Eğitim-Sen Bursa 1 ve 2 Nolu Şubeleri, Eğitim-Sen Bursa Şubesi, Eğitim İş Bursa Şubesi, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı. Yürüyüş sırasında sık sık slogan atan grup, İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, kamu kuruluşlarında meydana gelen her türlü şiddete karşı olduklarını kaydetti. Şeker, Milli Eğitim Bakanı'na konuyla ilgili açıklama yapması yönünde çağrıda bulunarak, "Türkiye'nin dört bir yanından gün geçmiyor ki eğitimci arkadaşlarımız saldırıya maruz kalmasın. Kamuoyunda da malum olmak üzere dün bir okulumuzda bir veli tarafından müdür ve müdür yardımcısı arkadaşlarımız silahlı saldırıya uğramış, müdire hanım ağır şekilde yaralanmış, bugün aldığımız güzel haberlere göre sabah kendine gelmiş ve 2 gün sonra yeniden bir operasyon geçirecek. Yine müdür yardımcısı arkadaşımız sağlık durumu gayet iyi. Şiddetin özellikle eğitimcilere uygulanmasını kabul edemiyoruz. Hiçbir kamu çalışanına yönelik şiddeti kabul etmiyoruz. Buradan Milli Eğitim Bakanına sesleniyoruz, henüz konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı" dedi.

Açıklama yapan bir diğer isim Kamu-Sen Bursa Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu oldu. Türkoğlu özellikle okul kapılarına güvenlik istediklerine vurgu yaparak benzer bir durum karşısında görev bırakacaklarını söyledi. Türkoğlu, "Güvenli eğitim ortamları olmadan, verimli eğitim olmaz, başarı olmaz, huzur olmaz. Bunu biz hükümetten, bakandan istemeyeceğiz de kimden isteyeceğiz. Bu Bursa'da yaşanan saldırıların en kanlı olanı, ölümden döndüler. Ne yapacağız, Allah yardım etti ölmediler deyip susacak mıyız? Bütün eğitim çalışanları adına okul kapılarını artık öğrencilerimize emanet etmek istemiyoruz, güvenlik istiyoruz. Tedbirsizlikten ötürü bir daha benzer bir durum yaşanırsa biz Bursalı eğitimciler olarak iş bırakacağız" diye konuştu.

Grup, yapılan açıklamaların ardından kalemlerini atarak 20 dakika oturma eylemi yaptı. Kitle, oturma eyleminin ardından sorunsuz bir vaziyette dağıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.