Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da ölümle dans

Uludağ'a ulaşımı sağlayan teleferik kış sezonu öncesi bakıma alındı. 45 metre yüksekliğindeki direklere çıkan işçiler, sıradan bir insanın başının döneceği noktada soğuğa rağmen adeta ölüme meydan okuyarak bakımları yapıyorlar

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2017 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2017 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da ölümle dans

Kış turizm sezonunun açılmasına sayılı günler kala turistlerin ve Bursalıların Uludağ'a emniyetli bir şekilde çıkabilmesi için başlatılan bakımlar başladı. Üst düzey güvenlik tedbirlerinin alındığı ve sadece eğitimli ve sertifikalı personelin görev aldığı teleferikte, yükseklikleri 20 ile 45 metre arasında değişen 45 adet direk ile kabin ve istasyonların bakımı yapılıyor. Periyodik bakımın ve test sürüşlerinin tamamlanmasının ardından Teferrüç-Oteller Bölgesi arasındaki hattın Cumartesi günü hizmete gireceği belirtildi.

Vatandaşlara bir an önce hizmet verebilmek için soğuğa rağmen ölüme meydan okuyarak çalışan ekipler, bakımları en kısa sürede bitireceklerini söyledi. Normal insanların bakınca başının döneceği yükseklikte adeta dans edercesine çalışan ekipler izleyenleri kendine hayran bırakıyor.

Teleferik İşletme Mühendisi Yavuz Serkan Karakoç, "Şu anda teleferiğin direk ve istasyon bakımlarını yapmaktayız. Ekiplerimiz soğuğa rağmen metrelerce yüksekte müşterilerin daha güvenli yolculuk yapabilmesi için çalışıyor. Biz bu bakımları 6 ayda bir kış ve yaz bakımı olarak yılda iki defa yapmaktayız.

Metrelerce yüksekte bu bakımları yapan 6 kişi var, toplamda 40 kişilik bir bakım ekibimiz var bu kadar yüksekte çalışmak zor. Ekiplerimiz artık alıştı. Bizim işimiz bu. Bizi dışarıdan görenler korkuyla izliyor. Teleferik bakımlarını Cuma günü bitirip Cumartesi günü hizmete açacağız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.