Hava Durumu

Bursa'da öncelik ulaşım

Önümüzdeki dönem önceliklerinin Bursa'nın ulaşım soru- nunu çözüme kavuşturmak olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, alınan tedbirleri paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2018 08:25
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2018 08:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da öncelik ulaşım

HABER I Burcu SEKMEN I

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AS TV'de Okan Tuna'nın hazırlayıp sunduğu Platform programına konuk oldu. Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevindeki 60 gününü değerlendiren Aktaş, şehrin temel sorunlarını ve bunlara yönelik çözüm çalışmalarını açıkladı. Görevinin ilk ayında yaptığı incelemelerle ve aldığı brifinglerle Bursa'nın mevcut fotoğrafını çektiğini belirten Alinur Aktaş, "Kentin öncelikli 3 sorununun ne olduğu ortaya çıktı. Birincisi yüzde 95'le trafik ve ulaşım olurken, ikinci konu kentsel dönüşüm, sonuncu da yeşil Bursa'nın namına yaraşır şekilde görünmediği... Bu da yol haritamızı belirleme konusunda bize çok yardımcı oldu" dedi. Ulaşım konusuyla ilgili acil adımlar atmayı hedeflediklerini kaydeden Aktaş, "Şehir içi trafiğe keskin bir neşter darbesiyle müdahale edilmesi mümkün değil. Çünkü T2 hattı gibi devam eden bir projemiz var. Vagonlar bile alınmış. Yol, kavşak, viyadük ve otoparklarla ilgili de ciddi sıkıntılar mevcut. Göreve geldiğim ilk gün S plaka satışını durdurdum. Sea Bird'ü iptal ettim. Çünkü Osmangazi Köprüsü'nün ve otobanın da açılmasıyla beraber bizi zarara uğratıyordu" dedi.

Trafik sorununu hafifletmek için vatandaşın toplu ulaşıma teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayan Alinur Aktaş, "Bursalıları toplu taşımaya yöneltmek için ulaşım koşullarımızı revize etmeyi planlıyoruz. Öncelikle BursaRay duraklarımız yanlış konumlandırılmış, kavşaklar arasında durak yapılmış vaziyette. Bu da ulaşıma destek sağlamıyor. İnsanları minimum yürütecek çalışmalara ihtiyacımız var. Belirli kavşaklarda şehir hayatını sıkıntıya sokan noktalar belirledik. Trafiği aksatan 25 ayrı nokta var. Bu bölgelerle ilgili akşamdan sabaha kadar süren çalışmalarla yüzde 45 civarında rahatlamalar sağlandı. İstasyonlarımızın donanım sıkıntısı da çözüm bekleyenler arasında. 76 tane istasyon var ama bunların 65 tanesinde otopark yok, asansör yok" dedi. Kavşaklarda yaşanan sorunlara acil çözüm getirileceğini vurgulayan Başkan Aktaş, "2018'de hafta hafta edineceğimiz raporlarla 29 kavşakta güncelleme, şerit genişletme ve viyadük gibi çalışma planlarımızı hayata geçireceğiz" dedi. Başkan Aktaş ayrıca denetim mekanizmasının uygulanması halinde ulaşımın daha da rahatlayacağını vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.