Hava Durumu

Bursa'da organ nakliyle çifte bayram yaşadılar

Bursa'da beyin ölümü gerçekleşen 75 yaşındaki kadının böbreğinin nakledildiği hastanın yüzü 10 yıl sonra güldü. Yıllardır bu günü bekleyen 52 yaşındaki Semih Aydın ile 5 yıldır bu hastalığı çeken Hüseyin Doğan çifte bayramı yaşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2017 09:16
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2017 09:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da organ nakliyle çifte bayram yaşadılar

Geçtiğimiz günlerde Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırılan F.C.'nin (75) beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine ailesi organlarını bağışladı. Karaciğer Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, 2 böbrek ise Acıbadem Bursa Hastanesi'ndeki hastalara umut oldu. Yapılan tetkiklerden sonra uygun görülen diyaliz hastasına böbrekler başarılı bir operasyonla nakledildi.

Ameliyattan sonra tekrar eski sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan 52 yaşındaki Semih Aydın, 10 yıldır bu anı beklediğini söyledi. 7 kere kendisine şansın güldüğünü ve nakil için çağrıldığını ifade eden Aydın, "41 yaşındayken bu hastalıkla karşılaştım. 10 yıldır sürekli diyalize giriyorum. 7 kez nakil olmak için beni çağırdılar. Ancak benden önceki kişilere uyumlu olduğu için ben geri dönmek zorunda kaldım. Allah'a şükürler olsun son çağırdıklarında bana naklolacağını öğrendim. Çok mutlu oldum. Allah tüm hastalara bu mutluluğu yaşatsın. Organ bağışı çok önemli, ben çevremdeki herkese organ bağışı için tavsiyelerde bulunuyorum" dedi.

Diğer böbrek nakli olan 41 yaşındaki Hüseyin Doğan ise, "5 yıldır bu rahatsızlıkla yaşıyordum. Diyalize girdiğim 8'inci ayında bana nasip oldu. İlk duyduğumda çok mutlu oldum. Tarif edilemez bir duygu yaşadım. Organ bağışı için herkesin seferber olması gerekiyor" diye konuştu.

Organ nakillerini gerçekleştiren Acıbadem Bursa Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Oktay ise, "Türkiye'de 60 binin üzerinde hasta böbrek beklemektedir. Bursa'da ise bu sayı 2 binin üzerindedir. Çok çalışıyoruz, gayret gösteriyoruz. Ama yılda 100 tane kadavradan nakli ancak gerçekleştiriyoruz. Onun için çok açık var. Birkaç lokomotif hastane sayesinde bu organ nakli ilerliyor. Ama bağışlar arttıkça diğer hastaneler de buna katılacaktır" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.