Hava Durumu

Bursa'da Orhangazi Üniversitesi'ne kayyum şoku

Bursa'da, 'paralel yapı' operasyonunda Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından kurulan Orhangazi Üniversitesi'ne polis ekipleri nezaretinde kayyum ataması yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 22:21
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 22:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da Orhangazi Üniversitesi'ne kayyum şoku
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'paralel yapı'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında,Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı'na, bu vakfa ait Orhangazi Üniversitesi ve iki öğrenci yurduna Bursa 1. Asliye Hukuk Mahkemesinin kararı ile kayyum atandı.



Akşam saatlerinde üniversite ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alan polis nezaretinde kayyum ataması yapıldı. 

Kayyum atamasıyla ilgili Bursa Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

"Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık Terör ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülmekte olan soruşturma dosyası kapsamında:Soruşturmanın odağı konumunda bulunan Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı'na Bursa 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 03/06/2016 tarihli kararı ile Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti adına tüm yetkileri kullanmak üzere KAYYIM ataması yapılmış, Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri nezaretinde alınan güvenlik tedbirleri ile söz konusu mahkeme kararı Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü görevlileri ve kayyımlar tarafından vakıf yöneticilerine aynı gün tebliğ edilmiş, görevlendirilen kayyımlar vakıf yönetimini devralmışlardır.Kamuoyuna saygıyla duyurulur."



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.