Hava Durumu

Bursa'da ormanlar 9 yıldır ona emanet

Bursa'da İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü gözlem kulesinde çalışan Nurşen Turan (30), olası yangınlara karşı ormanları gözetliyor. Gün boyu 65 bin hektar ormanı büyük bir dikkatle takip ettiğini söyleyen Turan, işini severek yaptığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2018 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2018 11:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da ormanlar 9 yıldır ona emanet

65 bin hektar ormanlık alanın olası yangınlara karşı korunması görevi Nurşen Turan'a verildi. Nurşen Turan kulede sorumluluk alanındaki ormanlarda yaşanabilecek yangın veya benzeri olumsuzlukları gün boyu büyük bir dikkatle takip ediyor. Kulenin altında tahsis edilen evde eşi ve 2 çocuğuyla yaşadığını ifade eden Nurşen Turan, "Tam 9 yıldır bu işi severek yapıyorum. Gün boyu ormanları büyük bir dikkatle takip ediyorum. Orman sahasında duman görünce hemen telsizim ile merkezi uyarıyorum. Gelen ekipler yangını büyümeden söndürüyorlar. Akşamları ise eşim ve iki çocuğumla evimde kalıyorum" dedi.



İşinin sorumluluk istediğini hatırlatan Nurşen Turan, geçen yıl Kütahya'nın Domaniç ilçesinde yaşanan büyük orman yangınında günlerce uyamadığını yaşanan gelişmeleri dakika dakika takip edip, ilgili birimlere bilgi verdiğini de sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.