Hava Durumu

Bursa'da örnek mücadele! Otomotiv deviyle savaştı ve...

Bursa’da, vitesinde sıkıntı yaşadığı kamyonetinin yenisi ile değiştirilmesi için otomotiv devine karşı 2 yıldır sürdürdüğü hukuk savaşını kazanan Ahmet Koç, yılın bilinçli tüketicisi seçildi. Koç, ödülünü Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’nin elinden aldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2015 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2015 10:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da örnek mücadele! Otomotiv deviyle savaştı ve...
41 yaşındaki Ahmet Akkoç, 2 yıl önce bir otomotiv firmasının bayiinden panelvan tipi ticari kamyonet satın aldı. Aracın viteslerini geçirmekte sıkıntı yaşayan Akkoç, bir ay içinde 4 defa servise götürdüğünü ileri sürdüğü kamyonetinin yenisiyle değiştirilmesini istedi.

Firmadan olumsuz cevap alan Akkoç, Tüketici Kanunu gereği noter kanalıyla firmaya ihtarmane çekerek, ayıplı olan malın misli ile değiştirilmesini istedi. Firma bunu reddedince İl Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuran Akkoç, buradan da misli ile değiştirilme kararı aldı. Fakat firma karara itiraz edince soluğu Tüketici Mahkemesi'nde alan Akkoç, burada da haklı bulundu. 

Firmanın temyize gitmesi üzerine, tüketici mahkemesinin kararını gözden geçiren Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, kararın onanmasına hükmetti. Akkoç'un otomotiv devine açtığı karar emsal oldu. Örnek karar, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen '18. Geleneksel Tüketici Ödül Töreni'ne damga vurdu. Yılmadan mücadelesini sürdüren Ahmet Akkoç, bilinçi tüketici ödülünün sahibi oldu.

Bakının elinden ödül almanın onurunu yaşadığını söyleyen Akkoç, “Artık bundan sonra da gidilebilecek son nokta Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’dir. Firma oraya da gitsem ona da itiraz edecek. Ancak ben oraya gitmeye ihtiyaç duymuyorum, Türk adaletinin vermiş olduğu karara saygı duyuyorum. Onlar bu kararları uygularlar veya uygulamazlar, o da ben sorunum değil. Ben de isterlerse eğer, ödülle beraber aracı firmanın CEO’suna hediye edeceğim. Eğer ki CEO almazsa, sahibine hediye edeceğim. Şayet onlar da almazsa Almanya’daki üretici firmaya göndereceğim. Almanya’daki firmaya göndermek için de Bakan Canikli’den yardım isteyeceğim” dedi.

“GEREKİRSE ARACI YAKACAĞIM”

Aracını bir buçuk ayda 5 defa servise götürdüğünü ifade eden Akkoç, “Bu aracın iki adet kullanılamaz belgesi var. Eğer bu aracı kullanabileceklerse ben bu aracı onlara hediye edeceğim. Ben bu araç için 30 aydan beri hukuk mücadelesi veriyorum. Bu aracın vergisini, sigortasını ödüyorum. Eğer bana derlerse ki ‘Aracı yak’, bu aracı kapılarının önünde yakacağım” diye konuştu.

Kazandığı hukuk zaferine rağmen firmanın mağduriyetini hala gidermediğini söyleyen Akkoç, sözlerini şöyle sürdü:
“Benim sıkıntın gitmiş değil; firma da gidermemekte kararlı. Ben Bakan Canikli’ye bu ödül için teşekkür ediyorum. Ben bu ödülü Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan 77 milyon için alıyorum. Her insan bilinçli olsun, herkes hakkını arasın. Onlar bizim sayemizde varlar. Biz güçlü olursak onlar da güçlü olur”.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.