Hava Durumu

Bursa'da ortalığı karıştıran anons iddiası

CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, Kent Meydanı-Heykel hattında ring yapan İpekböceği'nde, 'Bayramınız kutlu olsun' anonsu yapıldığı iddialarıyla ilgili olarak; "Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e ve aziz şehitlerimizin hatırasına saygısızlık yapanlar bedelini bir gün mutlaka ödeyecekler" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2016 18:44
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2016 18:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da ortalığı karıştıran anons iddiası
CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, Kent Meydanı-Heykel hattında ring yapan İpekböceği adlı ulaşım aracında, 'Bayramınız kutlu olsun' anonsu yapıldığı iddialarına ilişkin açıklamada bulundu.

Bursa halkından çok sayıda telefon aldıklarını ve bunun kabul edilebilir bir durum olmadığını belirten Özdemir; "Bugün saat 15.00 civarında Kent Meydanı-Heykel hattında ring yapan İpekböceği adlı ulaşım aracında 'Bayramınız kutlu olsun' anonsu yapıldığına dair yurttaşlarımızdan çok sayıda telefon aldık. Sürekli arızalanması ve trafikte yarattığı tıkanıklıkla zaten yeterince gerginliğe sebep olan bu araçta, yurt genelinde 10 Kasım Atatürk'ü Anma törenleri gerçekleştirilirken, ne yazık ki provokatif bir eyleme imza atıldı. Ne acıdır ki bu durum da yine Bursa'da yaşandı"dedi.

"Yapılan saygısızlığın izahı yoktur" diyen Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü: "Milli yas ilan edilmiş ve anma etkinliklerinin yapıldığı bir günde, kutlama anonsuyapıldığı iddiaları doğruysa, bu saygısızlığı kabul etmek mümkün değil. Şu anda sahip olduğunuz her şeyi borçlu olduğunuz, özgürce yaşayabildiğiniz, konuşabildiğiniz çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e ve aziz şehitlerimizin hatırasına saygısızlık yapanlar bedelini bir gün mutlaka ödeyecekler.  Onları Neyzen Tevfik'e havale ediyorum, bu zihniyete en güzel cevabı zamanında o vermişti."

Valilik törenlerine de değinen Özdemir; "Bursa Valiliği'nin töreninde yine tek siyasi parti bizdik. AKP ve MHP yönetimlerini Bursa protokolü içinde göremiyoruz. 29 Ekim'de de yoklardı, siyaset yapabilmelerini borçlu oldukları Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak için 10 Kasım törenlerinde de yoklardı" şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.