Hava Durumu

Bursa'da PATİKA'dan sokak projesi

Bursa'da sosyal sorumluluk alanında faaliyet gösteren Paylaşımcı Toplumsal İyilik Kampanyaları Derneği (PATİKA) Bursa'dan Yüksekova'ya kardeşlik elini uzatıyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2017 19:42
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2017 19:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da PATİKA'dan sokak projesi

Proje kapsamında Hakkâri Yüksekova Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Gençlik Merkezi Müdürlüğü liderliğinde, Yüksekova, Hakkari merkez ve Şemdinli Gençlik Merkezi liderleri ile Yüksekova Sosyal Hizmet Merkezi sosyolog/eğitmenleri ve Yüksekova Halk Eğitim Merkezi eğitmenlerinden oluşan kamu personellerinin Bursa'da PATİKA ve Oyun Hareketi Derneği ile birlikte bir takım eğitim faaliyetleri gerçekleştirildi.

Eğitimler iki gün boyunca Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Proje kapsamında eğitmen ve sosyologlara yönelik "grup dinamiği, gönüllülük, ekip çalışması becerisi, gençlerle çalışma, proje bazlı düşünme/proje döngüsü, yaygın eğitim metotları" temalı eğitimler verildi. Projenin son günü ise Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Rüyam Küçüksüleymanoğlu tarafından "sosyal sorumluluk ve iyi örneklerin sunumu" konulu bir söyleşi gerçekleştirildi. Doç. Dr. Küçüksüleymanoğlu söyleşide sosyal sorumluluk üzerine akademik bilgiler vererek, daha önce yapılan önemli sosyal sorumluluk projelerinden örnekleri izleyenlere aktartı.

Ardından bursa kent gezisi düzenlenerek, kent ormanında da piknik yapıldı. Kapanışın ardından kendisi de Yüksekova'da acil uzmanı olarak çalışan Dernek Başkanı Dr. Okan Aydın yaptığı konuşmada; " Amacımız doğuda çocuklar ve gençlerle çalışan bu değerli arkadaşlarımızın eğitim konusunda yetkinliğini artırmaktır. Bu ileride yapacağımız ortak projelerin ilk ayağıydı. Mart ayında bizlerde Yüksekova'ya ziyarete giderek orada yapılan çalışmaları yerinde görmek istiyoruz. Bizler daha önce yaptığımız projelerde edindiğimiz tecrübeleri arkadaşlarımıza aktardık. Onlar da emninim ki gittiklerinde sosyal sorumluluk adına çalışmalar yapacaktır. Bizler her türlü desteği vermeye hazırız" şeklinde konuştu.

Doğu illerinde görev yapan kamu kurumlarındaki eğitmenlere yetkinlik konusunda destek olmayı amaçlayan projenin ilk ayağı Bursa'da tamamlandı. Mart ayında ise, projenin liderliğini yapan Paylaşımcı Toplumsal İyilik Kampanyaları Derneği (PATİKA) üyeleri Yüksekova'ya misafir olup, yapılan çalışmaları yerinde görecek ve çalışmaları takip edecekler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.