Hava Durumu

Bursa'da pazardan aldığı kavunu kesince...

Çarşıdan aldığı kavunun içindeki çekirdeklerin filizlendiğini gören vatandaş şaşkına döndü. Uzmanlar aşırı sıcaklardan olgunlaşan kavunlarda bu durumun gözlendiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2017 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2017 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da pazardan aldığı kavunu kesince...

Ahmet Karakış çarşıdan eve dönüşünde 'Kırkağaç kavunu' olarak bilinen kalın kabuklu bir kavun aldı. Akşam yemeği sonrası çocuklarıyla birlikte kavunu kesen Karakış gördüğü manzara karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. Kavunun filizlendiğini gören 3 çocuk babası, "Kavunu çok severim, bu sebeple serinlemek için zaman zaman alırız. Kestiğimde içindeki filizlenmeyi görünce çok şaşırdım. İlk kez böyle bir olayla karşılaştım. Eşim ve çocuklarım da benim gibi hayret etti. Aşırı sıcaklardan mı yoksa hormondan mı kaynaklanıyor, anlayamadık. Kavunu yedik ama tadı tuzu yoktu. Yarısını çöpe atmak orunda kaldık." diye konuştu.

Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri ise kavunun filizlenmesinin nadir görülen bir olay olduğunu, tarlada bırakılıp çok olgunlaşan kavunlarda bu olayın yaşanabileceğine dikkat çekti. Doktorlar da filizlenen kavunları yemenin zehirlenme vakalarını beraberinde getirdiğini bildirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.