Hava Durumu

Bursa'da PKK/KCK'nın şehir ve gençlik yapılanmasına yönelik yapılan operasyonda...

Bursa'da, terör örgütü PKK/KCK'nın şehir ve gençlik yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 15 şüpheliden 5'i, tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2019 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2019 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da PKK/KCK'nın şehir ve gençlik yapılanmasına yönelik yapılan operasyonda...

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK/KCK'nın şehir ve gençlik yapılanmasına yönelik operasyon düzenledi. Merkez Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde 14 farklı adrese baskın yapan ekipler, 15 kişiyi gözaltına aldı. Adreslerde yapılan aramalarda da çok sayıda dijital materyal ve örgüt elebaşı Abdullah Öcalan'a ait örgütsel içerikli yayınlar ele geçirildi.

Eylem yapmaya yönlendirme ve çeşitli eylem hazırlığında oldukları belirlenen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 2'si, savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Hamdi B., Kader T., Mehmet Ş., Muhammed B. ve Ramazan Ö., 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla tutuklandı, diğer şüpheliler ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.