Hava Durumu

Bursa'da polis memuruydu... Emekli olunca hurda kralı oldu

Bursa Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi’nden emekli olan Mustafa Dursun, bir kamyonet alıp girdiği geri dönüşüm işinde sektöründe aranan bir firma haline geldi.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2014 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2014 10:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da polis memuruydu... Emekli olunca hurda kralı oldu

Bursa Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 1988 ile 1998 yılları arasında 10 yıl İstihbarat Şubesi’nde yorucu görevlere imza atan Mustafa Dursun (61), 27 yıllık görev süresini tamamlayıp emekli oldu. Dursun, Bursalı bir işadamının, “Sen Niğdelisin. Hurda toplayanlar da hemşehrindir. Geri dönüşüm işi yap” tavsiyesi üzerine bir kamyonet satın alıp Veysel Karani Mahallesi'ndeki sitede bir mekan kiraladı.

Emekli maaşını aldığı gün yeni işyerini açan polis memuru Mustafa Dursun, firmasına da ‘Emniyetli Geri Dönüşüm’ ismini verdi. Kısa sürede Bursa’daki yetkili otomobil servislerinin hurda atıklarını almaya başlayan Mustafa Dursun, bu düzenli hizmetini Türkiye geneline yaydı. Bugün 22 ayrı otomotiv distiribütörü firmanın bütün şehirlerdeki hurdalarını ve akülerini alan Emniyetli Geri Dönüşüm, Türkiye’deki 3. büyük lisanslı hurda otomobil söküm yetkisine de sahip bulunuyor.

Dursun, Demirtaş’taki 3 ayrı tesiste 10 bin metrekare alanda, farklı sektörlere göre geri dönüşüm hizmeti veriyor. Yılda 2 bin 500 ton araç sökümünden metal elde eden Emniyetli Geri Dönüşüm, Bursa’da plastik kullanan otomotiv yan sanayiine de önemli hammadde katkısı sağlıyor. Şirketinde 12'si üniversite mezunu olmak üzere 25 kişilik bir kadro istihdam eden Mustafa Dursun, gelecek ile alakalı en önemli projesinin ise geri dönüşümde Ar-Ge çalışması olduğunu belirtiyor. Atıklardan yeni farklı ürün konsepti oluşturmak için bir araştırma laboratuvarı kuracağını belirten Dursun, hükümetin Ar-Ge teşvikleri ile katma değerli ürünler çıkartacaklarına inanıyor.

SOSYAL FAALİYETLER MUTLU EDİYOR

Polis memuruyken birçok takdir belgesi alan, iş yerinde de 2004'ten bu tarafa çevre mevzuatına uygun Avrupa standartlarındaki geri dönüşüm lisanslarını alan Mustafa Dursun, en büyük mutluluğu ise sosyal faaliyetlerde yaşıyor. Bursa Hurdacılar Odası'nı kuran, bir işyeri kooperatifine öncülük ederek üyelerine önemli faydalar sağlayan Mustafa Dursun, Niğdeliler Derneği olarak kurulmasında yer aldıkları İl Dernekler Federasyonu’nun da başkanlığını yürütüyor. Dursun, birçok önemli organizasyona katılarak şehrin sosyal hayatında önemli programlara imza atıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.