Hava Durumu

Bursa'da polisin eğitimine rağmen yine de dolandırıldı

BURSA'da, toplum destekli polisler tarafından çalıştığı markette hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı eğitim verilen et reyonu çalışanı Seyitali A., telefonda kendini savcı olarak tanıtan ve banka hesaplarının terör örgütü tarafından incelendiğini söyleyen dolandırıcıların kurbanı oldu.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2013 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2013 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da polisin eğitimine rağmen yine de dolandırıldı

Kredi kartından para çeken, akrabalarından ödünç para alan A., istenilen 20 bin liranın 16 bin lirasını bir araya getirip verilen hesaba yatırdı. Olayı arkadaşlarına anlatınca dolandırıldığını anlayan Arslan'ın şikayeti üzerine, bankaya yatırdığı paranın 10 bin lirası bloke edilerek kurtarıldı. Dolandırıcıların 6 bin lirayı çekmesi ise önlenemedi.

Merkez Yıldırım İlçesi Setbaşı Mahallesi'nde bir markette et reyonu görevlisi olarak çalışan Seyitali A., 15 gün önce işyerinde polisler tarafından hırsızlık ve dolandırılık olaylarına karşı verilen eğitime katıldı. Dolandırıcıların yöntemini öğrenmek için polislere en fazla soru yönelten personel arasında bulunan Seyitail A., dün kendisini arayıp savcı olarak tanıtan kişinin, "Banka hesapların bölücü örgüt tarafından kullanılıyor. Hemen sana vereceğim hesap numarasına 20 bin lira para çıkar. Aksi halde çok kötü olaylar yaşayacaksın" sözlerine inandı. Bunun üzerine yakınlarından borç alan, kredi kartından da para çeken Arslan ancak 16 bin lira toparlayıp, bu parayı ATM'den sahte savcının verdiği hesap numarasına yatırdı. Arslan daha sonra yakınlarını arayarak yaşadıklarını anlattı.

Akrabaları Seyitali A.’ın dolandırıldığını anlayınca hemen bankaya girip görevlilerden havaleyi durdurmasını istedi. Bunun üzerine polise haber veren banka görevlileri paranın 10 bin lirasına bloke koyarken, 6 bin liranın dolandırıcılar tarafından çekilmesini ise engelleyemedi.

Dolandırıldıktan sonra gözyaşı döken Seyitali A., "İşyerinde polisler bu tür dolandırıcılık olaylarına karşıda bizi uyardı. Bilgim olmasına rağmen karşımdaki ses beni etkiledi ve inandırdı. Nasıl oldu anlamadım. 10 bin lirayı kurtardığım için kendimi şanslı sayıyorum" dedi.

Polis dolandırıcılıkla ilgili soruşturmaya başladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.