Hava Durumu

Bursa'da proje okulları öğrencilere fırsat sağlayacak

Mİllİ Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un geçtiğimiz aylarda Bursa'ya gerçekleştirdiği ziyarette Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan Mesleki ve Teknik Eğitimde İşbirliği Protokolü kapsamında "proje okulları" niteliği kazanan okullara kayıt yaptıran öğrencilerin birçok avantajı olacak.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2019 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2019 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da proje okulları öğrencilere fırsat sağlayacak

Protokol kapsamında yer alan 9 okulda toplam 540 öğrencinin sınavla yerleştirileceğini vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger; "Gerek sınavla yerleşen Anadolu Teknik Programı öğrencilerimiz gerekse Adrese Dayalı Yerleştirme Sistemi ile kayıt olacak Anadolu Meslek Programı öğrencilerimiz için işletmelerde beceri eğitimi ve staj imkânları sağlanacak. Alanında başarı göstermiş olan öğrencilerin projelerine destek verilecek. Bu çerçevede tüm öğrencilerimiz için teknik gezi ve izleme ziyaretleri de organize edilecek." dedi.

Sabahattin Dülger ayrıca; "Protokol kapsamında sürekli hale gelecek işbirlikleriyle, okullarımıza donatım ve araç-gereç desteği sağlanacak. Bu okullarda öğrenimlerini tamamlayarak iş hayatına atılacak mezunların BTSO'ya üye işletmelerde istihdamlarına öncelik verilecek." dedi.

Protokol kapsamında; BTSO Hayri Terzioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Atatürk MTAL, Hüseyin Özdilek MTAL, Hürriyet MTAL, Tophane MTAL, Şehit Erol Olçok MTAL, Şehit Ömer Halisdemir MTAL, Yeniceabat MTAL, TSO Gürsu MTAL "Proje Okulu" niteliği kazandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.