Hava Durumu

Bursa'da rüşvet skandalında perde aralanıyor

Bursa'da yüklü miktarda çevre cezası kesilen fabrikaların cezalarının düşürülmesi için rüşvet aldığı iddia edilen Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı K.K. ile 2 kişi gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2017 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2017 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da rüşvet skandalında perde aralanıyor

Edinilen bilgiye göre, bir danışmanlık firması yetkilisi Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğündeki görevlilerin yaptıkları denetimlerde kusurlu olduğu tespit edilen firmaların bilgilerini üst düzey yetkililerden alıp, firmalarla irtibata geçti. Danışmanlık firma yetkilisi, kesilen cezaları yarı veya 3'te 1 oranda düşüreceğini, bunun için müdürlükteki görevli bazı kişilerin maddi menfaat beklediğini söyledi. Bunun üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Yapılan çalışmalar neticesinde Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı K.K. ve firma yetkilisi G.T.'nin, diğer firmalara, "Sizin normal cezanız 600 bin lira. Bu cezayı 3'te 1 indirim yaparız. Ancak bunun için 50 bin lira vermeniz gerekiyor" dediklerini tespit etti.

SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR
Ekipler, rüşvet alma ve verme suçunda aracı rolünde bulunan danışmanlık yetkili G.T.'nin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından çevreye zarar verdiği ve gerekli yasal izinlerin olmadığından dolayı tutanak tutulan firmayla bulaşacağını öğrendi. Firma yetkilisi ile G.T., müdürlüğe girdikten bir süre sonra dışarıda para alışverişi yaptıkları sırada gözaltına alındı. G.T.'den seri numaraları daha önce numaralanmış 50 bin lira ele geçirildi. Olayla alakalı İl Müdür Yardımcısı K.K. ve mühendis T.Y. de gözaltına alındı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.