Hava Durumu

Bursa'da 'S' plakaya sıkı takip

Bursa'da S plaka ruhsatı alıp da ait olduğu bölgenin dışında taşımacılık yapan araçların 3. bağlamanın ardından trafikten men edilmesine ilişkin karar Büyükşehir Belediye Meclisi'nce alındı. Servis taşımacılığında hak ihlaline kesinlikle geçit vermeyeceklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Herkes plakayı nereden aldıysa orada çalışacak. Aksi takdirde uyarılacak. 3. uyarıyla birlikte hak ihlalinde ısrarcı olanlar ticaretten men edilecek" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2017 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2017 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da 'S' plakaya sıkı takip

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mart ayı oturumu, Ankara Yolu'ndaki belediye binasında gerçekleştirildi. Başkan Altepe'nin yönetiminde gerçekleşen oturumda; S plakalarla ilgili yaşanan sıkıntılar, son 1 ay içerisindeki faaliyetler ve gündem maddeleri ele alındı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'da S plaka sorununa kalıcı çözüm bulmak istediklerini söyledi. İlçelerden plaka alıp da kent merkezinde taşımacılık yapanların bulunduğunu, bu şekilde hareket edenler nedeniyle taşımacılıkta sıkıntılar yaşandığını kaydeden Başkan Altepe, bunun önüne geçmek istediklerini söyledi. 'Kim nereden plaka aldıysa, orada çalışmalı. Hak ihlalinde bulunmak, kimsenin haddine değil' diyen Başkan Altepe, "Büyükşehir olarak bu konuda denetimlerimizi sıklaştırarak yaşanan mağduriyetin önüne geçeceğiz. İlçelerden plaka alıp da şehir merkezinde taşımacılık yapanları tespit edip, gerekeni yapacağız. Herkes kurallara uymalı ve başkasının hakkına tecavüz etmemeli" diye konuştu.

Başkan Altepe, servis taşımacılığında kuralları ihlal edenler için 2 kez uyarıda bulunacaklarını, aynı hatanın tekrarlanması durumunda 3. uyarının ardından ilgili plakaların lisanslarını iptal edeceklerini açıkladı.

Bu arada meclis toplantısında, S plakalarda model değişikliği için tahsil edilen bedelin 500 TL'den 100 TL'ye indirilmesine ilişkin karar da alındı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.