Hava Durumu

Bursa'da sağlık çalışanlarına çirkin saldırı

Bursa'da bir vakayı değerlendirmek için hareket eden 112 Acil Servis ekipleri gittikleri evde hasta yakınları tarafından darp edilerek sözlü hakarete maruz kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2013 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2013 09:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da sağlık çalışanlarına çirkin saldırı

112 sağlık çalışanlarını darp eden ve hakarette bulunan hasta yakınları polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Olay, saat 23.00 sıralarında merkez Osmangazi İlçesi Soğanlı Mahallesi Özlem Sokak meydana geldi. 112 komuta merkeze yapılan ihbar üzerine verilen adrese giden 112 Acil Servis ekiplerinden Acil Tıp Teknisyeni (ATT) E.A.(27) ve Paramedik E.Y.(27) hastayı değerlendirmek istedikleri esnada hastanın yakını olan B.S.'nin saldırısına uğradı.

B.S. tarafından darp edilen 112 çalışanları olay yerinden ayrılmak isterken hastanın başka bir yakını olan A.A.'nın sözlü hakaretleri maruz kaldılar. Olay yerinden güçlükle ayrılan sağlık çalışanları, polis merkezine giderek darp eden ve hakarette bulunan şahıslardan şikayetci oldu. Darp raporu için polis merkezinden ayrılarak Bursa Devlet Hastanesine giden E.A. ve E.Y. cep telefonları ile yaşadıkları şoku yaşlı gözlerle yakınlarına anlattıkları gözlendi. Her iki sağlık çalışanı da polis merkezinde, hastaya müdahale etmek için girdikleri evdekiler tarafından darba ve hakarete maruz kaldıkları yönde ifade verdikleri öğrenildi.
112 Acil Servis ekiplerinin şikayeti üzerine B.S. ve A.A. gözaltına alınırken, polis ekipleri olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.