Hava Durumu

Bursa'da sağlık personeline şiddet artınca... Çareyi bakın nasıl buldular

Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı Dörtçelik Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde görev alan 40 doktor, hemşire ve hastabakıcıya, hasta veya hasta yakınlarından gelebilecek saldırılara karşı kendilerini korumaları için yakın savunma eğitimi verilmeye başlandı. Ata Kültür Merkezi Antrenörü Tuncay Meriçli tarafından verilen 'Hankido' derslerinde sağlık personeline, hastaya zarar vermeden kendilerini koruma teknikleri öğretiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2014 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2014 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da sağlık personeline şiddet artınca... Çareyi bakın nasıl buldular
Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Rüstem Aşkın, yeni kurulan 165 yatak kapasiteli hastanede şu an 24 yatılı hastaya bakıldığını kaydetti. Zaman zaman ağır psikiyatrik hastalığı olan hastaların kontrolsüz, denetimsiz şiddet davranışları ve eğilimleri olduğunu belirten Prof. Dr. Aşkın şunları söyledi:

"Yoğun kuşkuculuk sonucunda sağlık personeline saldırgan davranışlarda bulunabiliyorlar. Öfkelerini hemşireye, hekime veya başka bir sağlık çalışanına yöneltebiliyorlar. Bu eğitimlerle sağlık çalışanlarımızın hastalara zarar vermeden onları etkisizleştirmesini amaçlıyoruz. Hasta bazen de kendi kendine zamam vermeye çalışıyor. Sağlık çalışanımızda anında buna müdahale edebilmeli. Hem kendini hem hastayı korumalı." 

HER HASTA SALDIRGAN OLMAZ

Toplumda ruhsal rahatsızlıkları bulunan tüm hastaların saldırgan olacağı yönündeki algının yanlış olduğunu söyleyen Prof. Dr. Rüstem Aşkın, "Şizofren hastaları olmak üzere çoğu hasta sakindir. Toplam ağır psikiyatrik hastalar içinde saldırganlık eğilimi genel nüfusa göre çok yüksek değildir. Ruhsal sağlığı bozuk olan birisi herkese zarar vermez. Toplumda böyle bir algı da oluşmamalı" diye konuştu.

Dörtçelik Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. İbrahim Taymur da, eğitimlerin ardından kendilerini daha rahat hissettiklerini belirterek, hastalara da gerekli olduğunda zarar vermeden müdahale edebildiklerini kaydetti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.