Hava Durumu

Bursa'da sahibinden satılık kuş cenneti

Sahibi, Bursa’nın Karacabey İlçesi’ne bağlı Uluabat Köyü yanında bulunan ve 39 yıldan bu yana faaliyet gösteren, her yıl binlerce göçmen kuşa ev sahipliği yapan Uluabat Kuş Cenneti'ni satışa çıkarmayı düşünüyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2013 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2013 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da sahibinden satılık kuş cenneti

Uluabat Kuş Cenneti’nin 75 yaşındaki sahibi Mustafa Bilgiç, insanların yeterince doğa ve canlılara sahip çıkmadığını söyledi. Bilgiç, "Çok üzgünüm. Bunca yıl göçmen kuşlara ve ürettiğim kuşlara ev sahipliği yapan 20 dönümlük bu cenneti yeterince ilgilenemediğim için satışa çıkarıyorum. Fiyatını daha sonra belirleyeceğim" dedi.

Uluabat Gölü’nün kıyısında bulunan, doğal ile evcil ortam arasında bir köprü olma özelliğini taşıyan Uluabat Kuş Cenneti, 200’den fazla bitki türü ve 50 kuş türü potansiyeli ile gelen göçmen kuşlara ev sahipliği yapıyor. Doğa gönüllüsü Mustafa Bilgiç’in özel çabasıyla kurulan Kuş Cenneti’ne dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen göçmen kuşlar, burada kuluçkaya yatarak, yumurtluyorlar. 39 yıldan bu yana kuş ve bitkileri korumaya çalışan Mustafa Bilgiç, diğer yandan da avlanma yasaklarına uymayanlarla mücadele ediyor. Özellikle İngiltere, Hollanda, Belçika, Fransa gibi ülkelerdeki kuş bilimcilerin inceleme yapmak için sık ziyaret ettikleri Kuş Cenneti’nde aynı zamanda tavuskuşu yetiştiriliyor. Başta beyaz renkte olmak üzere 80 tavus kuşunun yetiştiriciliğini yapan Mustafa Bilgiç, 39 yıllık emeğini henüz belirlemediği bedelle artık satışa çıkaracağını söyledi.

Göl çevresinde avlanmaya çıkanlara yaptığı mücadele ve yetkililerin ilgisizliği nedeniyle büyük hayal kırıklığı ile karşılaştığını anlatan Bilgiç, "Artık insanlar yeterince doğa ve canlılara sahip çıkmıyor. Çok üzgünüm. Bunca yıl göçmen kuşlara ve ürettiğim kuşlara ev sahipliği yapan bu cenneti yeterince ilgilenemediğim için satışa çıkarıyorum" dedi.

Kuşların göç yollarının da değiştiğini ifade eden Bilgiç, şöyle devam etti: "Buraya yıllar önce 450 çift göçmen kuşu gelirdi. Ancak, göç yolları değişince kuş popülasyonu da azaldı. Bir tek kırlangıçlar geliyor. Doğanın her geçen gün tahrip, canlıların yok edilmesine, avlanmanın devam etmesine çok üzülüyorum. Artık yaşlandım. Daha fazla mücadele edemem. Benim yaptığım mücadeleyi devam ettirecek bir doğasever bulursam, Kuş Cenneti’ni satacağım."
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.