Hava Durumu

Bursa'da sahte savcı dolandırıcılığı polise pes dedirtti

Bursa’da bir kişi, savcı zannettiği şüphelinin hesabına 4 bin lira para göndererek dolandırıldı. Hemen hemen her gün yaşanan benzer dolandırıcılık olaylarının önüne geçmek için denemedik yolu bırakmayan polis, vatandaşları dikkatli olmaları hususunda bir kez daha uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2014 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2014 12:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da sahte savcı dolandırıcılığı polise pes dedirtti

Edinilen bilgiye göre, olay merkez Nilüfer ilçesi Minareliçavuş Mahallesi’nde meydana geldi. 46 yaşındaki H.Ç. çalan telefonunu açtığında kendini savcı olarak tanıtan kişinin söyledikleri karşısında şoke oldu. Sözde savcı, H.Ç.’nin yasadışı terör örgütü ile bağlantısının belirlendiğini şüphelilerin yakalanması için acilen para göndermesi gerektiğini söyledi. Sahte savcının hesabına 4 bin lira para yatıran H.Ç., bir süre sonra dolandırıldığını anlayınca polise başvurdu.

Ekipler olayla alakalı soruşturma başlattı. Hemen hemen her gün yaşanan benzer dolandırıcılık olaylarının önüne geçmek için elden broşür dağıtıp, ATM önlerine uyarılar asan polis, hiçbir kamu görevlisinin bir soruşturma için para istemesinin söz konusu olmadığını tekrarladı. Vatandaşları dikkatli olmasını isteyen polis yetkilileri, dolandırıcıların oyununa gelinmemesini, benzer durumların hemen 155 polis imdat telefonuna bildirilmesini istedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.