Hava Durumu

Bursa'da sahte savcı yakalanıp serbest kaldı bu kez de...

Konya’da, telefonla arayıp kendisini 'savcı' olarak tanıtan kişiye inanan 48 yaşındaki Aysel I., minibüsle bankadaki 50 bin lirasını çekmeye gittiği sırada, konuşmaları duyan sürücünün polisi aramasıyla, dolandırılmaktan kurtarıldı. 16 yaşındaki dolandırıcı H.C. de parayı almaya geldiği sırada suçüstü yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2016 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2016 12:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da sahte savcı yakalanıp serbest kaldı bu kez de...
Olay merkez Meram İlçesi Kürdan Mahallesi’nde meydana geldi. Ev kadını Aysel I.'nın ev telefonunu arayan bir kişi, kendisini savcı olarak tanıtarak bankada parasının olup olmadığını sordu. Aysel I.'dan bankada döviz olarak yaklaşık 50 bin liraya yakın parasının bulunduğunu öğrenen kişi, ardından kimlik bilgilerinin terör örgütü PKK’nın eline geçtiğini ve bankada bulunan parasını çekmek için işlem yapıldığının tespit edildiğini bildirdi. Bunun için bankadaki paralarını çekmesini ve kendilerine verilmesini isteyen dolandırıcı, paraların seri numaraları alındıktan sonra geri iade edileceğini söyledi. Aysel I.'nın cep telefon numarasını da alan dolandırıcı, kadına hemen bankaya gitmesini ve paraları çekmesini istedi.

MİNİBÜS ŞOFÖRÜ İKNA EDEMEDİ 

Aysel I. de bankaya gitmek üzere şehir içi toplu taşıma yapan bir minibüse bindi. Bu sırada dolandırıcı, Aysel I.'yı cep telefonundan arayıp, yine yönlendirmeye çalışıp telefonu kapatmamasını söyledi. Konuşmaları dinleyen ve kadının dolandırılmaya çalışıldığını anlayan minibüs şoförü, Aysel I.'yı uyardı. Ancak Aysel I., şoförün uyarılarını dikkat almayıp, bankanın bulunduğu bölgede minibüsten indi. Minibüs şoförü de polisi arayıp, durumu anlatıp, kadının eşkalini verdi. İhbar üzerine harekete geçen Konya Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, verilen eşkal üzerinden yola çıkıp Aysel I.'yı bankaya girmeden buldu.

POLİS EVDE TEDBİR ALDI

Polis, Aysel I.'ya telefonu kapatmamasını söyleyip, parayı çekecekmiş gibi birlikte bankaya girdi. Ardından Aysel I., polisin yönlendirmesiyle para süsü verilmiş kağıt dolu poşetle bankadan çıktı. Cep telefonunda konuşmayı sürdüren Aysel I., dolandırıcının paraya evden alacağını söylemesi üzerine evine döndü. Polis de dolandırıcıyı yakalamak için Aysel I.’nın evinde tedbir aldı.

BİR AY ÖNCE BURSA’DA YAPMIŞ, SERBEST BIRAKILMIŞ

Bir süre sonra kendisini polis olarak tanıtarak parayı almak için eve geldiğini belirten 16 yaşındaki H.C., tedbir alan polis tarafından suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. İfadesi alınmak üzere polis merkezine götürülen ve Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi nüfusuna kayıtlı H.C.’nin bir ay önce yine aynı yöntemle Bursa’da dolandırıcılık olayına karıştığı ve çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.