Hava Durumu

Bursa'da şaşırtan olay! Üzeri başı kanlı gelini gören...

Bursa’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel hazırlanan kanlı gelinlik, makyajla şiddet gören geline benzetilen manken tarafından sergilendi. Yaralı gelini görenler gerçek sandı.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2015 19:49
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2015 19:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da şaşırtan olay! Üzeri başı kanlı gelini gören...
Bursa’da altın ve aynalı gelinlik ile dikkatleri üzerine çeken Moda Evi işletmecisi ve tasarımcı Fatoş Akyıldız, bu kez 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel kadına şiddeti protesto eden kanlı gelinlik tasarladı. Bir alışveriş merkezinde sergilenen kanlı gelinlik, manken Kübra Yıldız tarafından sunuldu. 2,5 saat süren makyajın ardından şiddet gören geline benzetilen manken Kübra Yıldız, “Kadınları ve genç kızları temsil ettiğim için gururluyum. Özcecan ve diğer genç kızların sesi olduğum için çok mutluyum” dedi.



KANLI GELİNLİK SESSİZ ÇIĞLIĞIN SİMGESİ OLDU

Moda Evi işletmecisi ve tasarımcı Fatoş Akyıldız ise, kanlı gelinliği şiddet gören kadınların ve küçük yaşta zorla evlendirilen genç kızların sessiz çığlığını duyurmak için yaptıklarını belirterek, “Kanlı gelinliği giyen mankenimizin makyajı 2,5 saat sürdü. Gelinliği ise 1 haftada tasarladık. Kadın cinayetlerini önlemek, kadınların sesini duyurabilmek, katledilen kızlarımızın sesini duyurabilmek ve küçük yaşta zorla evlendirilen genç kızların sessiz çığlığını duyurmak için bu projeyi hazırladık” diye konuştu.

“ÜLKEMİZDE ŞİDDET GÖREN KADIN İSTEMİYORUZ”

Proje sorumlusu tekstilci Bahtiyar Yöndem de, aileleri tarafından zorla evlendirilen genç kızların duyuramadığı sessiz çığlıklarını bir nebzede olsun duyurabilmek amacıyla bugün projeyi hayata geçirdiklerini, kocaları tarafından dayak yiyen kadınların sesini duyurmak istediklerini belirtti. Yöndem, “Projemiz ilgi odağı oldu. Özgecan kardeşimizin vahşice öldürülmesi projeyi hazırlamaya sebep oldu. Ülkemizde kadına şiddet istemiyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, gerçekte kadınlarımızın günü olsun. Kadınlarımız şiddete maruz kalmasın ve hepsi mutluluk içinde yaşamlarını sürdürsünler” şeklinde konuştu.

Alışveriş merkezinde kanlı gelini görenler ilk etapta gerçek sandı. Dünya Kadınlar Günü nedeniyle gelinliğin yapıldığını fark edenler ise, cep telefonlarıyla kanlı gelini çekerek sosyal medyadan paylaştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.