Hava Durumu

Bursa'da SGK eski çalışanları FETÖ'den tutuklandı

Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik 2 operasyonda "ByLock" kullandıkları iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 10 kişiden 9'u tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2017 20:19
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2017 20:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da SGK eski çalışanları FETÖ'den tutuklandı

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 3 ve 6 Mart'ta gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan 10 şüphelinin işlemleri tamamlandı.

Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 9'u çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 1'i kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında daha önce Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) kapatılan Bursa Köyleri Kalkındırma Derneğinin 9 yöneticisi ve üyesi hakkında yakalama kararı çıkarılmış, bunlardan 7'si, 6 Mart'ta düzenlenen operasyonda gözaltına alınmıştı. Yakalanan bir kişi ise emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

3 Mart'taki operasyonda ise KHK ile meslekten ihraç edilen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müfettiş yardımcısı 4 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmış, şüpheliler Bursa ve Çanakkale'deki adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınmıştı.

Zanlıların örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in verdiği talimata uyarak, Bank Asya'yı kurtarmak amacıyla buraya para yatırdıkları öğrenilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.