Hava Durumu

Bursa'da 'T plaka' ihalesine tepki!

Bursa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Topçu, Büyükşehir Belediyesi'nin Şehir Hastanesi'ndeki durakta çalışacak 20 ticari taksi için düzenlediği 'T plaka' ihalesine tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2019 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2019 09:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da 'T plaka' ihalesine tepki!

HABER I SERAY SAYGILIOĞLU

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) 31 Mayıs'ta Bursa Şehir Hastanesi'nde kurulacak taksi durağında çalışmak üzere 60 adet 'T' plaka satışı kararı aldı. Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda ilk etapta 20 adet 'T' serisinden ticari taksi plakası satışı yönünde karar alarak ihale sürecini başlattı. Bursa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Topçu, Büyükşehir Belediyesi'nin Şehir Hastanesi'ndeki durakta çalışacak 20 ticari taksi için düzenlediği 'T plaka' ihalesine tepki gösterdi.

Topçu, "Daha önce dolmuştan taksiye dönüşümü özendirmek için alınmış kararlar varken ve taksiye dönüşmek için sıra bekleyen dolmuş sahibi üyelerimizin varlığı bilinirken, şimdi yeni ticari taksi plakası satışı yapılması, üyelerimizin kazanılmış haklarını görmezden gelmektir" dedi. Bursa 2. İdare Mahkemesi'ne yürütmenin durdurulması istemiyle 1 Ağustos'ta dava açtıklarını belirten Hasan Topçu, yasal süreci devam etmesine rağmen söz konusu ihalenin yapılmasının hukuka aykırı olduğunu savundu. Topçu, üyelerinin kazanılmış haklarını sonuna kadar takip edecek- lerini de sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.