Hava Durumu

Bursa'da tedavi gören milli judocu Burcu'dan iyi haber

Balıkesir'de antrenman sonrası sağ kolunun dirsek kısmında oluşan ödem yüzünden komaya giren 16 yaşındaki milli judocu Burcu Hantuk'un tedavisi sürerken, durumunun iyiye gittiği belirtildi. Hastaneden yapılan açıklamada genç kızın geldiği günden daha iyi olduğu belirtilirken, babası İbrahim Hantuk da "Umutlarımız yeşerdi. O ölümü de yenecek" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2015 21:04
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2015 21:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da tedavi gören milli judocu Burcu'dan iyi haber
KOLUNDAKİ ÖDEM HAYATINI KARARTI

Altı Eylül Kulübü'nde spor yapan Burcu Hantuk'un hayatını tehdit eden olaylar zinciri, 19 Şubat günü antrenmandan geldikten sonra babası İbrahim Hantuk'a sağ kolunun ağrıdığını, ancak durumunun iyi olduğunu söyledi. 20 Şubat'taki antrenmana da giden genç kızın iyice şişen koluna ödem oluştuğu gerekçesiyle hocaları tarafından buz tedavisi uygulandı. Eve geldiğinde ise babası Burcu'yu Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'ne acil servise götürdü. Burada röntgeni çekilen kolda kırık ve çıkık olmadığı belirtilerek, yapılan iğne sonrası genç kızın sağ kolu alçıya alındı. Kızın durumunu soran hocası Mehmet Yılmaz, kolun alçıya alındığını öğrenince, "Ödem varsa alçı olmaz" diyerek alçıyı çıkarttırınca kolda morarma olduğu görüldü. 25 Şubat Çarşamba günü aynı hastanede kolundan ameliyat edilen Burcu'nun durumu kötüye gidince, Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

GELDİĞİ GÜNE GÖRE DAHA İYİ DURUMDA

Burada tedavisi devam eden Burcu'nun durumunun iyiye gittiği, şuurunun da açıldığı ancak hayati tehlikesinin de sürdüğü bildirildi. UÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yakut, Burcu Hantuk'un durumuyla ilgili son bilgiye verirken geldiği güne göre olumlu yönde düzelme olduğunu söyledi. Yakut, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kolunda darbeye bağlı ölü dokular oluşuyor. Onlar belli aralıklarla küçük operasyonlarla temizleniyor. Şu anda sevindiğimiz nokta, hocalarımız böbreklerinde geldiği güne göre olumlu yönde bir düzelme olduğunu ifade etti. Yine olumlu olarak söyleyebileceğim, Burcu'nun şuuru açık. Tabii ki bu hastalar hayati olarak tehlike içinde oluyor. Her olumlu gelişmede biz de seviniyoruz. Bütün Türkiye'nin Burcu'ya dua etmesini özellikle rica ediyorum" dedi. 

"O ÖLÜMÜ DE YENECEK"

Baba İbrahim Hantuk da kızının ölümü yeneceğine inandığını belirtirken, kızıyla ilgili herkesin elinden geleni yaptığını, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın da kendisini aradığını söyledi. Baba Hantuk, "Devlet büyüklerimizin hepsinden Allah razı olsun. Herkes yakından ilgileniyor. Doktorlarına da çok güveniyoruz. Böbrekleriyle ilgili sorun oluşmuştu ama dün diyaliz makinesine bağlanarak böbreklerin geri döndürüldüğü söylendi. Herkes elinden geleni yapıyor. Bizim umudumuz var. O, ölümü de yenecek. Mucize bekliyoruz. Duyduğumuza göre bütün Türkiye seferber olmuş. İnşallah herkesin duaları yerini bulacak. 'Hayır, şer Allah'tan' diyoruz, kimseyi de suçlamıyoruz" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.