Hava Durumu

Bursa'da tefeci operasyonu

Bursa'da tefecilik yoluyla borç para verdikleri kişileri ödeme yapmasına rağmen tehdit edip avukat vasıtasıyla icraya verdiği öne sürülen 6 kişilik bir şebeke polis tarafından gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2013 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2013 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da tefeci operasyonu

Edinilen bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü gelen ihbarlar üzerine bir grubun vatandaşlara tefecilik yoluyla para verdiği ve şahısların parasını ödemesine rağmen senetlerini geri vermediğini tespit etti.

İddiaya göre, senetleri avukat yoluyla icraya veren zanlılar, vatandaşlardan tehdit ve silah zoruyla tekrar para istedi. Zanlıların parayı ödemeyen şahısları ise silah ile ayağından vurduğu öne sürüldü. Emniyet ekiplerinin yaptığı çalışmalar neticesinde biri avukat, 15 kişi ifadeye çağrıldı. Şahısların evleri ve iş yerlerinde yapılan aramalar sonucunda 4 adet silah ve 82 adet mermi ele geçirildi. Yapılan ilk sorgularının ardından avukat ve 8 kişi serbest bırakıldı. Örgüt lideri L.B. (63) ile beraberindeki M.G.(22), B.G. (36), B.G. (28), A.G. (30) ve A.P. (56) "suç işlemek, örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgüt kapsamında silah ve ölümle tehdit, kasten yaralama, tefecilik ile 6136 sayılı kanuna muhalefet" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.