Hava Durumu

Bursa'da tekstilin geleceğine katkı sağlayan işbirliği

TMMOB Tekstil Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Füsun Ekren ve yönetimi, Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi'ni (BUTEKOM) ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2020 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2020 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da tekstilin geleceğine katkı sağlayan işbirliği

BUTEKOM Genel Müdürü Mustafa Hatipoğlu'nun nezaretinde gerçekleşen ziyarette Bursa ve Türkiye ekonomisinin lokomotifi konumundaki tekstil sektörünün gelişimi ve pandemi süreci ile birlikte oluşan yeni dünya ve ekonomi düzenine uyum sağlaması açısından ortaklaşa gerçekleştirilebilecek çalışmalar konuşuldu. Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren BUTEKOM Genel Müdürü Mustafa Hatipoğlu, son dönemlerde savunma sanayiinde yerli imkanlarla ortaya konulan ve dünya gündemine oturan başarılı çalışmaların tekstil sektöründe de gösterilebileceğini söyledi. Özellikle yakın geçmişte olduğu gibi yerli makine üretimine yönelerek yapılacak çalışmaların, Türkiye'nin pandemi süreci ile birlikte oluşan yeni pazarlarda kendisine daha iyi yer bulmasını sağlayacağını belirten Hatipoğlu, bu anlamda BUTEKOM Yönetimi olarak yapılacak her türlü çalışmanın yanında olacaklarını söyledi.

TMMOB Tekstil Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Füsun Ekren ise, "Yaşanan küresel salgınla birlikte iş yaşamında dijitalleşmenin ve AR-GE çalışmalarının önemi bir kez daha ortaya çıktı. Pandemi birlikte oluşan yeni ekonomik düzene ayak uydurabilmek adına çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Şube olarak yenilikler yapmak istiyoruz. Hem meslek algımızın yükselmesini amaçlamaya çalışıyoruz hem de insanların ufuklarını açmaya çalışıyoruz. Yerli üretimin gücünün iyice anlaşılıp, bu konuda önemli çalışmalar yapılmaya başlanan bu dönemde, ülkemizin ve Bursamızın lokomotifi konumundaki sektörlerinden olan tekstilde de özellikle makine imalatı konusunda önemli adımlar atılabilir. Bu anlamda Bursamızda organize edilecek bir tekstil çalıştayı sektörümüz adına yeni ufuklar açabilir. Tekstil makineleri anlamında da geçmişte olduğu gibi iyi işler çıkarabilir, kendi markalarımızı oluşturabiliriz. Biz bu anlamda elimizden geleni yapmaya ve işbirlikleri içinde olmaya hazırız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.