Hava Durumu

Bursa'da 'Toprakta Sevgiyle Buluşan Eller'

Bursa'da gençlere doğal tarım ürünleri ve bitki yetiştirme uygulamaları eğitimi verilecek.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2018 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2018 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da 'Toprakta Sevgiyle Buluşan Eller'

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Hamidiye Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi, Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Bursa Gençlik Spor İl Müdürlüğü Osmangazi Gençlik Merkezi ve Yeşilay desteğiyle düzenlenen "Toprakta Sevgiyle Buluşan Eller" projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

"Toprakta Sevgiyle Buluşan Eller" projesi kapsamında Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde kalan gençlerin de aralarında olduğu 30 gence Hamidiye Anadolu Mesleki Teknik Lisesi'nde kurulan seralarda doğal tarım ürünleri ve bitki yetiştirme eğitimi verilecek. Daha sonra gençlerin serada ektikleri, bakımını yaptıkları bitkiler, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı çocuk sitesinde oluşturulan hobi bahçelerine taşınacak. Sağlıklı şekilde bitkisini büyüten gençlere de ödüller verilecek.

Tanıtım toplantısında konuşan Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, "Sosyal Politikalar Merkezi Derneği'nin sahibi olduğu 'Toprakta Sevgiyle Buluşan Eller' projesi de Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı'ndan hibe aldı. Proje kapsamında Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde bağlı koruma ve bakım altında kalan gençlerinde içerisinde yer aldığı toplam 30 gencimiz Bursa Hamidiye Anadolu Mesleki Teknik Lisesi'nde kurulan seralarda doğal tarım ürünleri ve bitki yetiştirme uygulamaları gerçekleştirecek.

Daha sonra gençlerimizin serada ektikleri, bakımını yaptıkları bitkileri, çocuk sitesinde oluşturulan hobi bahçelerine taşıyacağız. Sağlıklı şekilde bitkisini büyüten gençlere de ödüller vereceğiz. Projenin hayata geçirilmesinde başta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz olmak üzere emeği geçen kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür ediyorum. Daha güçlü bir Bursa için hep beraber çalışacağız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.