Hava Durumu

Bursa'da trafik sorununa 'Atmaca' dopingi

Türkiye'de ilk kez Bursa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından oluşturulan 'Atmaca' timleri, 'Şahin' timlerine destek olarak şehir içi trafiğe nefes aldırmak için göreve başladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2017 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2017 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da trafik sorununa 'Atmaca' dopingi

Haber/Burcu Sekmen

20 TİM SAHAYA İNDİ

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü bünyesinde görev yapmaya başlayan motorize ekiplerin tanıtımı, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'ndaki Emniyet Müdürlüğü'nde yapıldı. Şehir içi trafiği rahatlatmak için daha önce kurulan 10 'Şahin' timine, 20 'Atmaca' timi eklendi. Şehir merkezindeki ana yollarda ve önemli kavşaklarda görev yapacak olan timler, trafik sıkıntısını ortadan kaldırmak için görev yapacak. Tanıtım toplantısında konuşan İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Bursa'nın en önemli sorunlarından birinin trafik olduğunu, sorunu bir nebze de olsa çözebilmek amacıyla yaklaşık bir aydır çalışma yapıldığını belirtti. Ak, "Va-limizin önderliğinde bir inceleme yapmıştık. Ana arterlerde motosikletli timlerin daha etkili olarak faaliyete geçmesi için bir proje gerçekleştirdik. Bu proje kapsamında 10 gündür arkadaşlarımız pilot çalışma yapıyordu. Bu çalışmalar sonucunda motosikletli 'Şahin' timlerimizin yetersiz kalacağını düşünerek ülkemizde ilk defa Bursa'da mtosikletli 'Atmaca' timlerini faaliyete geçiriyoruz" dedi.

SAYI ARTACAK

Şahin timlerine takviye amacıyla 20 'Atmaca' timinin görev yapacağını da anlatan İl Emniyet Müdürü Ak, "Önemli arterlerde ve kavşaklarda anında müdahale edip, trafik sıkışıklığını çözmeye çalışacağız. Bir haftadan beri yaptığımız ön çalışmalardan olumlu sinyaller alıyoruz. Ana arterlerde nispeten bazı rahatlamaları yaşadık. Bunu daha da artıracağız. Valimizin önderliğinde mevcut motosikletlerimizin sayısını artırmaya yönelik çalışmalarımız da var. Çalışmalar sonucunda önemli destekler alıyoruz. Personelimizin motosikletli eğitimlerini devam ettiriyoruz. Bursa'nın trafiğine olumlu katkı sağlayacağız" diye konuştu. Osman Ak'ın açıklamalarının ardından 'Şahin' ve 'Atmaca' timleri görev çıkışı yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.