Hava Durumu

Bursa'da ulaşıma yeni ayar!

Kronik trafik sorununun çözümü için olağanüstü mesai harcayan Başkan Aktaş, özel halk otobüsleri ve minibüsleri içine alan yeni bir sistemin müjdesini verdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 08:14
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2018 08:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da ulaşıma yeni ayar!

HABER I Fatmagül EREL I

Büyükşehir Belediyesi aylık olağan meclis toplantısı Belediye Hizmet Binası'nda gerçekleştirildi. Kent içi ulaşımı yeniden ele aldıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, özel halk otobüsleri ve doğu hattında çalışan mavi minibüslerin de sisteme dahil olacağı bir düzenlemenin yolda olduğunu söyledi. Aktaş, "Şehrin farklı noktalarında, taşımayı üstlenen farklı kuruluşlar var.

Batıda özel halk otobüsleri, doğu hattında ise 750-800 civarında minibüs var. Özellikle minibüsler istediği yerde istediği yolcuyu alabiliyor. Ne kadar taşıma yaptığını bilmiyoruz. Bir şehrin ulaşımı ile ilgili bütün bir sistem olmalı. Sistemin de takip edilebilir olması gerekiyor. 'Kim ne kadar yolcu taşıyor, kişi başına ne kadar gelir var' hepsini göz önüne almamız lazım. Zaman içinde paralel hatları seyrelteceğiz. Batıda yüzde 80-90 arkadaşlarımızla görüştük. Şimdi minibüslerle görüşüyoruz. Herkes kurallara uyacak" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.