Hava Durumu

Bursa'da umrecilere eğitim semineri

İnegöl'den Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla kutsal topraklara gidecek umreciler için Müftülük tarafından seminer düzenlendi

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2017 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2017 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da umrecilere eğitim semineri

İnegöl İlçe Müftüsü Kazım Güzel, Sani Konukoğlu Camii'nde yapılan eğitim seminerinde umre adaylarına yapılması gerekenleri anlattı. Güzel, kutsal topraklara ilk defa gideceklere uygulamalı olarak bilgiler verdi. Umreciler ayrıca maket Kabe'de tavafta yaptılar.

11-12 ve 13 Kasım tarihleri arasında Yenişehir'den 1. tur olarak 24 günlüğüne umreye gidecek olan 77 kişiye yönelik, kutsal topraklarda yapılması gerekenlerle ilgili bilgilendirme semineri düzenlendi. Sani Konukoğlu Camii'nde başlayan seminerin 4 gün süreceği öğrenildi. Eğitimlerin ardından 11-12 ve 13 Kasım tarihleri arasında kutsal topraklara gidecek olan umrecilere Çamaşırlık Cami İmam Hatibi Rahmi Şahin, Süpürtü Cami İmam Hatibi Hasan Sargın ve Hacı Lütfullah Cami İmam Hatibi Ayhan Kızmaz eşlik edecek.

Seminer öncesi konuşan İlçe Müftüsü Kazım Güzel, "Allah nasip ederse ilk kafileyi 13 Aralık'ta Yenişehir Havalimanından uğurlayacağız. Hem bizler hem kendileri, aileleri hem de vatanımız, milletimiz ve tüm ümmeti Muhammet için dua edecekler. Hem gönül dünyalarını hem ömürlerini, gençliklerini, hayatlarını, aile yapılarını, toplum hayatındaki sosyal yaşantılarını yeniden Kur'an ve sünnet ekseninde imar ve inşa edecekler. Biz sağlıcakla gidip gelmelerini istiyoruz. Orada her şeyden önce kıble bilinçlerini tazelemiş olacaklar. En önemlisi de burada Peygamber Efendimizle tekrar ahitlerini tazeleyip, inşallah kendilerini yeniden imar ve inşa etmiş olarak dönecekler" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.