Hava Durumu

Bursa'da üniversite adaylarına tercih danışmanlığı desteği

Bursa Osmangazi Belediyesi, üniversite sınavına giren öğrencilerin tercihlerini bilinçli ve doğru bir şekilde yapması adına ücretsiz olarak Tercih ve Kariyer Semineri' hizmeti verdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2020 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2020 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da üniversite adaylarına tercih danışmanlığı desteği

Pandemi sürecinde uzaktan eğitimle üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere online sınavlar düzenleyerek destek olan Osmangazi Belediyesi, üniversite adaylarına desteğini tercih döneminde de sürdürdü.

Osmangazi Belediyesi ile Mimar ve Mühendisler Grubu Bursa Şubesi işbirliğinde ücretsiz olarak düzenlenen Tercih ve Kariyer Semineri ile öğrencilerin geleceklerini belirleyecek noktada doğru adımı atmaları ve sağlıklı tercih yapmaları adına danışmanlık hizmeti verildi.

Üniversitelerin mimarlık ve mühendislik bölümlerine ilgi duyan öğrenciler yönelik düzenlenen Tercih ve Danışmanlık Semineri'nde gençlere merak ettikleri üniversiteler ile üniversitelerin mimarlık, makine mühendisliği, inşaat mühendisliği, harita mühendisliği, elektrik mühendisliği, bilgisayar mühendisliği ve çevre mühendisliği bölümleri hakkında bilgiler verildi.

Panorama 1326 Fetih Müzesi'nde verilen danışmanlık hizmetine öğrencilerin ilgisi yoğun oldu. Danışman öğretmenlere merak ettikleri soruları soran öğrenciler, aldıkları cevaplar sayesinde tercih gününe kadar ayrıntılı düşünme şansı buldu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, üniversite hayali kuran öğrencilere, aldıkları puan karşılığında en doğru tercihleri yapabilmeleri için destek sağladıklarını ifade etti. Öğrencilerin mağduriyet yaşamadan, emeklerinin karşılığını görmelerini istediklerini dile getiren Başkan Dündar, "İnşallah öğrenci kardeşlerimiz, aldıkları puan ve doğru tercih ile hedefledikleri üniversitelere yerleşirler. Onlar mutlu olursa, aileleri mutlu olursa bizler de mutlu oluruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.