Hava Durumu

Bursa'da uslanmak bilmeyen dolandırıcı

Bursa’da yaşlı bir kadını dolandırmaya çalışan 2 kişi suçüstü yakalandı. Şüphelilerden birinin aynı suçtan dolayı tutuklu olduğu cezaevinden 5 gün evvel tahliye olduğu ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da uslanmak bilmeyen dolandırıcı
Edinilen bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesi Esentepe Mahallesi’nde ikamet eden F.D.’yi arayan bir kişi kendisini polis olarak tanıttı. Şüpheli F.D.’ye, “Sizin üzerinize olan hattı terör örgütü kullanıyor. Bu hat üzerinden kimliğiniz de kullanılarak soygun yapılmış. Soygun mallarını sizin evinizde olduğunu tespit ettik. Evinizde ne kadar para ve ziynet eşyası varsa bize bildirin, ona göre kontrol yapacağız. Sizin eve şimdi bir ekip göndereceğiz” dedi. 

Eşinin yatalak olduğunu söyleyen ve yaklaşık 7 saat telefonla dolandırıcılarla konuşan yaşlı kadın, 48 bin lira nakit, 25 bin lira ziynet eşyası olduğunu ifade etti. Yaşlı kadının telefonunu sürekli meşgul etmesi üzerine komşuları şüphelenerek Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerine haber verdi. Bunun üzerine olay yerine gelen ekipler, yaşlı kadını uzun süre uğraşarak ikna etti. Suriyeli S.A.E. (18) ve A.A. (22), yaşlı kadının evine geldiği sırada mahallede tedbir alan polis tarafından suçüstü yakalandı. A.A.’nın aynı suçtan dolayı 5 gün önce cezaevinden çıktığı öğrenildi. 2 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.