Hava Durumu

Bursa'da vasıflı eleman açığı kapanıyor

Bursa Serbest Bölgesi'nde (BUSEB) faaliyet gösteren firmaların vasıflı eleman ihtiyacını BTSO MESYEB ve BUTGEM karşılayacak.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2017 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2017 11:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da vasıflı eleman açığı kapanıyor

BTSO çatısı altında faaliyetlerini sürdüren mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme merkezi MESYEB ve BUTGEM ile İŞKUR, BEBKA, üniversiteler ve Bursa Serbest Bölgesi'nde faaliyet gösteren firma temsilcileri, sanayide vasıflı eleman meselesini çözmek için bir araya geldi. BTSO MESYEB Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen toplantıya, MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök, BUTGEM Genel Koordinatörü Muammer Paşa, BUSEB'de faaliyet gösteren firma temsilcileri ile BEBKA yetkilileri katıldı.

Genel Müdür Ramazan Karakök, MESYEB'in 3 bin 500 metrekare kapalı alandaki modern tesislerinde her ay 3 bin belgelendirme yapabilme kapasitesine sahip olduğunu söyledi. 15 aylık süre içerisinde 43 meslekte 85 kişilik tecrübeli sınav yapıcı kadrolarıyla 17 bin adayın ilk sınavlarını gerçekleştirdiklerini söyleyen Karakök, "Bursa dışında 32 ilimizde sınav ve belgelendirme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak biz MESYEB olarak sınav yapma ve belge verme misyonumuzla yetinmiyoruz. Bunu bir adım daha ileriye taşıyarak, MESYEB'i çalışanların ara dönemlerde mesleki yeterlilik ölçümlerinin gerçekleştirileceği bir 'mesleki check-up' merkezi haline getirmeyi de amaçlıyoruz" dedi.
Ramazan Kararök, "Bölgedeki firmalarımızın ihtiyaç duydukları elemanların mesleklerini geliştirmeleri ve yeterliliklerinin belgelendirilmesi için BEBKA, İŞKUR ve üniversitelerimiz ile koordineli halde çalışacağız. BUTGEM'de meslek edindirme ve meslek geliştirme eğitimlerini alan elemanların mesleki yeterlilikleri MESYEB tarafından belgelendirildikten sonra firmalarımız tarafından istihdam edilecekler. MESYEB ve BUTGEM ile firmalarımız için adeta bir eğitim kampüsü olarak hizmet vereceğiz. Sizlerden gelen talepler doğrultusunda ihtiyacınız olan vasıflı eleman meselesini çözmemiz mümkün" diye konuştu.

Bursa Serbest Bölgede 56 aktif firmanın yer aldığını söyleyen Bursa Serbest Bölge İşadamları Derneği Genel Sekreteri Serkan Güllü, "Bölgemizde ayrıca 200'e yakın alım-satım işi yapan firma yer alıyor. Firmalarımız yaklaşık 10 bin 250 kişiye istihdam sağlanıyor. Firmalarımızın ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları işe alıp geliştirmemiz 3-4 ay gibi bir süre alıyor. Serbest bölgemizin istihdamının yüzde 70-80'ini karşılayan firmalarımızla bir araya gelerek vasıflı personel ihtiyacımızı karşılamak için böyle bir girişimde bulunduk. MESYEB ve BUTGEM'in tecrübesinin bu konuda bizlere yardımcı olacağına eminim" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.