Hava Durumu

Bursa'da yardımcı sağlık personelinin döner sermaye tepkisi!

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde yer alan Çekirge Devlet Hastanesi'nde yardımcı sağlık personelinin döner sermayesinin kesilmesi tepkiye neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2019 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da yardımcı sağlık personelinin döner sermaye tepkisi!

"Şehir Hastanesi'nin açılmasıyla Muradiye Devlet Hastanesi onarım için kapandı. Bu gelişme şehrin batısındaki en büyük sağlık kurumu olan Çekirge Devlet Hastanesi'nin iş yükünü arttırdı.

Hasta sayısı artmasına rağmen Çekirge Devlet Hastanesi'ndeki yardımcı sağlık personelinin döner sermayeleri kesildi. Hafta içinde telefon açan Çekirge Devlet Hastanesi'nde görevli bir yardımcı sağlık personeli temmuz ayından beri döner sermaye ödemelerinin yapılmadığını söyledi.

Yetkililere başvurduklarında 'Şehir Hastanesi'ne aktarılıyor' yanıtını aldıklarını belirten sağlık personeli, '3 kat fazla çalışmamıza rağmen döner sermaye paylarımız ödenmiyor. Daha önce maaşımızın neredeyse yarısına ulaşan ödemelerin kesilmesi hepimizi ekonomik yönden mağdur etti' sözleriyle soruna çözüm bulunmasını istediler.

Yardımcı sağlık personelinin aktardığına göre, Şehir Hastanesi yeni açılmasına rağmen oradaki personeli döner sermaye ödemesi yapılıyor. Bu duruma da tepki gösteren personel, 'Biz çalışıyoruz onlar kazanıyor. Bu haksızlık' dedi."

NAMIK GÖZ'ÜN BUGÜNKÜ KÖŞE YAZISININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.