Hava Durumu

Bursa’da yarım milyon öğrenci karne aldı

Bursa’da, 2013-2014 eğitim öğretim yılını tamamlayan yarım milyon öğrenci karne aldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2014 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2014 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa’da yarım milyon öğrenci karne aldı

Bursa’da 518 bin 856 öğrenci karne alarak tatile girdi. Ailelerinden karne hediyesi bekleyen minik öğrenciler, öğretmenlerinden ve arkadaşlarından ayrılacakları için tatile sevinemediklerini söyledi. Remzi Zümrüt İlkokulu’nda birinci sınıf öğrencilerine karnelerini takdim eden Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, öğretmenliğin en güzel mesleklerden biri olduğunu söyledi. 2023 hedeflerinde Türkiye’nin geleceğini öğretmenlerin belirleyeceğini ifade eden Usta, öğrencilere ise yaz tatilinde bol bol kitap okumalarını tavsiye etti.

“KARNESİ ZAYIF OLAN ÖĞRENCİLERİ HOR GÖRMEYİN”

Bir eğitim öğretim yılını daha başarıyla geride bırakmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici, anne ve babalara uyarılarda bulundu. Karnesi zayıf olan öğrencilere hiçbir zaman hor bakılmaması gerektiğini belirten Bilici, “Öğrencilerimizin gelecek öğretim yılında zayıf olan derslerini düzelteceklerine eminim. Tatile giren öğrenciler ise bol bol kitap okuyarak kendilerini geliştirsinler. Eğlenmek ve gezmek tabii ki herkesin hakkı, ama bunun yanında da derslerine göz gezdirmeyi ihmal etmesinler” diye konuştu.

MİNİKLERİN İLK KARNE HEYECANI

İlk defa karne heyecanı yaşayan ilköğretim okulu birinci sınıf öğrencileri ise, okullarından ve arkadaşlarından ayrılacakları için üzgün olduklarını söyledi. Başarılı bir dönemi geride bırakarak onur belgesi ile ödüllendirilen birinci sınıf öğrencisi Şevval Şeker, “Bütün derslerim 5 geldi. Çok güzel bir sene geçirdik. Tatile çıkacağım için kendimi iyi hissediyorum. Ama okul bittiği için muttu değilim. Ailemden ise karne hediyesi olarak bebek istiyorum” dedi.

Bursa’da 518 bin 856 öğrenci karne aldı. Bunların 35 bin 397’si okul öncesi, 175 bin 623’ü ilkokul, 162 bin 294’ü ortaokul ve 145 bin 542’si ise lise öğrencisi.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.