Hava Durumu

Bursa'da yaşlı adam dehşeti yaşadı! Önce dövdüler sonra...

Bursa'da kendisini kamu görevlisi olarak tanıtıp, yaşlı adamın 125 bin lirasını darp ederek alan şüphelinin kaçması güvenlik kamerasına yansıdı.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2017 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2017 11:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da yaşlı adam dehşeti yaşadı! Önce dövdüler sonra...

Edinilen bilgiye göre, Osmangazi'ye bağlı Nilüferköy'de ikamet eden 92 yaşındaki Tahir amca ve eşi Fadime teyzeyi telefonla bir kişi arayarak, kendisini kamu görevlisi olarak tanıttı. Şüpheli, Tahir amcaya, "Adın FETÖ/PDY soruşturmasında geçiyor. Bankada bulunan bütün paranı çek. Biz kontrol edeceğiz" dedi. Bunun üzerine paniğe kapılan yaşlı adam, bankadaki 125 bin lirasını çekerek eve geldi. Yaşlı adamı takip eden şüpheliler, tekrar irtibata geçerek, paranın sahte olduğunu, akşam gelip parayı alacakları, bir gün sonra gerçek paraları getireceklerini söyledi.

VERMEK İSTEMEYİNCE DARP EDİLDİ

Şüphelilerin yanında jandarma olmadığını gören yaşlı adam, şüphelilere parayı vermek istemedi. Dolandırıcılara karşı koyan yaşlı adam darp edildi. Şüphelilerin parayı alıp gitmesi üzerine, Tahir amca durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüphelinin çantayı aldıktan sonra Yalova plakalı bir ticari taksiye bindiğini tespit etti. Yapılan çalışmalar sonucunda taksi şoförü Ş.Ö., gözaltına alındı. Taksi şoförünün verdiği bilgiler doğrultusunda soruşturmayı derinleştiren ekipler, M.K. ve R.E.'yi Yalova Terminali'nde gözaltına aldı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada 15 bin 900 lira, 1 adet tabanca ve 20 adet fişek ele geçirildi. M.K. ve R.E., tutuklanırken, Ş.Ö. ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

ELİNDEKİ PARAYLA KAÇTI

Öte yandan, güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde bir şüphelinin köyde yürüdüğü görülüyor. Daha sonra telefonla konuşan şüpheli yaşlı adamın evinin etrafında dönüyor. Bir süre sonra eve giren şüpheli, elindeki para dolu poşetle kaçarak uzaklaşıyor. Bu arada görüntülerde köye bir taksinin geldiği ve gittiği de kameraya yansıdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.