Hava Durumu

Bursa'da yaşlı kadın 3 kişiye hayat verdi

Bursa’da beyin ölümü gerçekleşen yaşlı kadının organları 3 kişiyi yeniden hayata bağladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2014 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2014 09:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da yaşlı kadın 3 kişiye hayat verdi
Bursa’nın Karacabey ilçesinde yaşayan 79 yaşındaki A.Ö, bir hafta önce beyin kanaması geçirerek Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Bütün müdahalelere rağmen hayata tutunamayan A.Ö’nün beyin ölümü gerçekleşti. A.Ö’nün yakınları, organ bağışını kabul etti. Aynı hastanede yapılan 5 saatlik operasyonla A.Ö’nün iki böbreği ve karaciğeri alınarak, 3 kişiye takıldı.

Organ alımlarında yaş sınırının bulunmadığını dile getiren doktorları, "Hastamız bir hafta önce beyin kanaması ile hastanemize geldi. Arkadaşların yakın takibi sonucu beyin ölümünün gerçekleştiği fark edildi. Ailesiyle görüştük. Organ bağışını kabul ettiler. Hastamızın karaciğer ve böbreklerini aldık. 3 kişinin hayatı kurtuldu. Hastamız 79 yaşında. Organ alımında yaş sınırı yok, yeter ki organları sağlam olsun. Biz organları inceliyoruz, eğer uygunsa alıyoruz. Daha yaşlı olanlardan da organ aldığımız oldu" diye konuştu.

Organ naklinin Organ Haftasında yapılmasının güzel bir tesadüf olduğuna işaret eden doktorlar, "Organ bekleyen pek çok insan var. Maalesef donör sayısı yetersiz. İnsanlar yaşa bakmadan organ bağışında bulunup birçok kişiyi mutlu etsinler. Çekirge Devlet Hastanesi bu yıl 10 donörü ile bütün hastaneler arasında en çok beyin ölümü bildiren hastane oldu. Herkes fedakarca çalışıyor" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.