Hava Durumu

Bursa'da yaz okulları heyecanı başladı

Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından onlarca spor tesisi ve okul spor salonunda, 26 branşta düzenlenecek olan Yaz Spor Okulları kapsamında Atatürk Spor Salonu'nda coşkulu bir açılış töreni düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2019 19:11
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2019 19:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da yaz okulları heyecanı başladı

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından her yıl kapsamlı bir şekilde düzenlenen Yaz Spor Okulları organizasyonu için Atatürk Spor Salonu'nda coşkulu bir açılış töreni düzenlendi. İl Müdürlüğüne bağlı Şube, İlçe ve Gençlik Merkezi Müdürleri, antrenörler, sporcular ve velilerin katıldığı törende konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Hüseyin Uysal, okulların tatile girmesiyle birlikte çocuk ve gençlerin kötü alışkanlıklardan korunması ve boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri amacıyla Yaz Spor Okulları kurslarının açıldığını söyledi.

HEDEF ON BİNLERCE ÇOCUĞU SPORLA BULUŞTURMAK

Seremoni geçişinin yapıldığı törende çocukların onlarca branşta faaliyet içerisine alındığını belirten İl Müdürü Hüseyin Uysal, 4 dönem halinde açılacak olan kurslar kapsamında on binlerce çocuğun İl Spor Merkezlerinden faydalanmasını hedeflediklerini söyledi. Yaz Spor Okulları kapsamında 17 ilçede, 26 branşta, 80 spor tesisi ile 10 okul spor salonunun hizmet vereceğini kaydeden Uysal, "On binlerce çocuk ve gencimizi sporla buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu vesileyle Bursa'daki bütün çocukların tatilde gönüllerince spor yapabilmeleri ve sporun güzellikleriyle buluşmaları için Yaz Spor Okullarını en kapsamlı şekilde planladık. Bu faaliyetlere alınan çocuk ve gençlerden yetenekli olanların tespit edilerek spora kazandırılması ve önümüzdeki yıllarda elit sporcular olarak ilimizi ve ülkemizi özellikle uluslararası organizasyonlarda temsil etmesini de amaçlıyoruz" dedi.

İl Müdürü Uysal'ın konuşmasının ardından İnegöl Gençlik Merkezi halk dansları topluluğu tarafından sergilenen halk oyunları gösterisinin ilgiyle izlendiği törende, sporcuların sergilediği cimnastik, karate, taekwondo, eskrim, boks ve güreş gösterileri izleyiciler tarafından büyük alkış aldı..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.