Hava Durumu

Bursa'da 'Yeni Nesil Girişimcilik Merkezi' için imzalar atıldı

Yenişehir Belediyesi ile Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) arasında Sinanpaşa Medresesi Girişimcilik ve Yenilikçilik Merkezi protokol imza töreni gerçekleşti. Proje bedeli 446 bin 256 TL olmak üzere yüzde 75'ini BEBKA, yüzde 25'ini Yenişehir Belediyesi karşılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2020 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2020 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da 'Yeni Nesil Girişimcilik Merkezi' için imzalar atıldı

HABER | Seray SAYGILIĞLU

Törene Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Bebka Genel Sekreteri İsmail Gerim ve basın mensupları katıldı. 24 ay sürecek proje kapsamında girişimci danışmalar yetiştirilerek, ilçede sürdürülebilir girişimcilik eko sistemi geliştirilecek. Proje kapsamında Yenişehir'de yaşayan eğitim, öğretim görmeyen çalışmayan 15-29 yaş arasındaki gençlere ulaşılarak, teknolojik girişimcilik ve AR-GE kavramlarıyla tanıştırarak yeni iş sahaları oluşturulacak. Kurulan mutfak, dikiş nakış, el sanatları gibi kurulacak atölyelerle teknik kısım pratiğe dökülecek.

YENGİM Girişimlik Ruhu Kazandıracak

Günümüzde Belediyecilik anlayışının alt yapı oluşturmaktan ibaret olmadığını belirten Aydın, projeyle birlikte sosyal belediyecilik anlayışıyla çocuklara, gençlere ve kadınlara girişimcilik ruhu kazandıracağını ifade etti. Seyitoğlu ise Sinanpaşa Medresesi Girişimcilik ve Yenilikçilik Merkezi'nin yeni ürünler ve fikirlerin pazarlandığı yer olacağının altını çizdi.Gençlerin sadece teknolojiyi kullanan bireyler degil aynı zamanda üreten bireylerin olması gerektiğini savunan Gerim, oluşacak kazanımların geleceği doğrudan etkilediğini belirtti. Girişimcilik ve yenilik konusunun önemine değinen Gerim, gerçekleştirilecek projenin sadece Yenişehir'e hitap etmeyeceğini diğer illerdeki üniversitelerle iş birliğe gideceğini ve Yenişehir'in tanıtımına katkı saglayacağını ifade etti.

Yeni nesil girişimcilik merkezinin fiziki alt yapısında ise 30 kişilik sınıf, 100 kişilik seminer salonu, 20 kişilik toplantı salonu, el sanatları, dikiş nakış, mutfak, maker, ahşap işleme, robotik kodlama, 3D yazıcı atölyeleri ve 4 kişilik açık ofis bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.