Hava Durumu

Bursa'da 'yeşil' transferi başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni alınan ağaç sökme-dikme aracıyla artık yetişkin ağaçlar yeni yapılan park ve bahçelere naklediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2012 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2012 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da 'yeşil' transferi başladı
Bu sayede yeni yapılan parklar 15-20 yıllık yetişkin ağaçlarla donatılıyor.

Hizmet sınırlarının genişlemesine paralel olarak araç parkını da her geçen gün yenileyen Büyükşehir Belediyesi, kentin 'yeşil' kimliğini yeniden kazanması amacıyla araç filosuna yeni bir ağaç sökme-dikme aracı ilave etti. Bu araç sayesinde kentin muhtelif yerlerinde bulunan ve seyreltilmesi gerek ağaçlar kesilmek yerine, kökleriyle birlikte başka noktalarına transfer ediliyor. Böylelikle hem ağaç kesilmesinin önüne geçilirken diğer taraftan da yeni oluşturulan park ve bahçeler, 15-20 hatta 30 yıllık ağaçlarla donatılarak kısa sürede halkın istifadesine sunuluyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı sürdürülen Beşevler Kent Parkı'nda iç içe giren yetişkin çam ağaçlarından birinin yeni araçla sökülmesini yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, halen bir araçla çalışmaların sürdüğünü, yakında bir ağaç sökme-dikme aracının daha Bursa'ya geleceğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ve Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın'ın da katıldığı inceleme gezisinde Parklar ve Bahçeler Şube Müdürü Zeynep Toyranlı'dan sistem hakkında bilgi alan Başkan Altepe, bu sistemle yeni kurulan parkların kısa zamanda yeşille buluşacağını söyledi.

Beşevler sökülen çam ağacının Hüdavendigar Kent Parkı'na dikilmesini de izleyen Başkan Altepe, "Biz bu parka bir fidan dikmiş olsaydık, 15 - 20 yıl sonra bu büyüklüğe ulaşacaktı. Ancak buraya naklettiğimiz ağaç sayesinde parkı kullanıma açtığımız gibi halkımız bu ağaçların altında gölgelenebilecek. Nakil yoluyla dikilen ağaçların tutma oranı ortalama yüzde 70'lerde. Biz bugüne kadar Hüdavendigar Parkı'na bin 600 civarında ağaç naklettik. Bunlardan tutmayanlar bir elin parmakları kadar ve başarı oranımız yüzde 99'a ulaştı. Bu önemli bir başarı. Bu başarıyı sağlayan ekibimizi kutluyorum" diye konuştu.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.