Hava Durumu

Bursa'da yetişti Ukrayna'da şampiyon oldu

Dünya Geleneksel Okçuluk Federasyonu'nun (WTAF), Ukrayna'da düzenlediği yarışmalarda, Geleneksel Türk Okçuluğu Takımı'ndan İlker Balaban birincilik kürsüsüne çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2017 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2017 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da yetişti Ukrayna'da şampiyon oldu

Nilüfer Belediyesi ve Kemankeş Geleneksel Okçuluk Derneği iş birliği ile 2014 yılından bu yana ücretsiz düzenlenen Türk Okçuluğu kurslarında yetişen sporcular, önemli başarılar elde ediyor.

Bugüne kadar Türkiye'de düzenlenen çok sayıda yarışa katılarak dereceler elde eden kursiyerler, uluslararası turnuvalarda da boy göstererek gururlandırmaya başladı.

Nilüfer Belediyesi'nin destek verdiği Geleneksel Türk Okçuluğu Takımı, Dünya Geleneksel Okçuluk Federasyonu'nun (WTAF) Ukrayna'da düzenlenen yarışlarda büyük başarı elde etti.

Türk Okçuluğu kurslarında eğitim gören İlker Balaban, yarışmada birinci olarak herkesi gururlandırdı. Kiev'de düzenlenen organizasyonda yaklaşık 90 sporcu arasından sıyrılarak en yüksek puanı toplayan Balaban, birincilik kürsüsüne çıkarak Türk bayrağını dalgalandırdı.

Müsabakalarda yetişkinlerle birlikte mücadele eden 14 yaşındaki Onur Kaan Sünnetçioğlu da WTAF Komitesi tarafından Turnuva Özel Ödülü'ne layık görüldü.

Kemankeş Geleneksel Okçuluk Derneği Başkanı ve Nilüfer Belediyesi Türk Okçuluğu Kursu Baş Eğitmeni Talat Sünnetçioğlu, elde edilen başarıdan dolayı gururlandıklarını ifade etti.

Desteklerinden dolayı Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e teşekkür eden Sünnetçioğlu, " WTAF organizasyonuna İlk defa katılım sağlamamıza rağmen elde edilen başarı ve diğer takım sporcularının aldığı puanlar ata sporumuz adına umut verici.

Madalya için değil, dostluk, arkadaşlık ve kültür paylaşımı için yola çıktık. Ata sporumuzu gelecek kuşaklara aktarmak ve organizasyonlarda ülkemizi temsil etmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.