Hava Durumu

Bursa'da yıkım başladı... Son engelde kalktı

Şehir merkezindeki eski okulları yenileyen Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı çalışmalar meyvelerini vermeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2017 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2017 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da yıkım başladı... Son engelde kalktı

Zafer Okulları ile Elmasbahçeler Salih Şeremet Ortaokulu'nun modern birer eğitim kompleksi olarak eğitime açılmasının ardından Demirtaşpaşa İlkokulu'ndaki yenileme çalışmaları da hız kazandı. Büyükşehir Belediyesi tarafından okul alanında bulunan 9 bina kamulaştırılırken, son 4 katlı binanın da yıkım çalışmaları başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kendisinin de eğitim gördüğü Demirtaşpaşa İlkokulu'nun yapılacağı alandaki son binanın yıkımını yerinde izledi. Bursa'nın marka mahallelerinden Demirtaşpaşa'daki tarihi okulun ihtiyacı karşılayamaması ve yeterli sosyal donatı alanı bulunmaması sebebiyle bölgedeki ailelerin çocuklarını merkez dışındaki yeni okullara göndermek zorunda kaldığını hatırlatan Başkan Altepe, yenileme çalışmalarıyla Demirtaşpaşa İlkokulu'nun sosyal donatı alanları, çevre düzenlemesi ve modern binasıyla bölgeye değer katacağını söyledi.

Okul binasının 1968 yılında yeniden inşa edildiğini ve aradan 50 yıl sonra eski haliyle yeniden inşa etmenin kendilerine nasip olduğunu ifade eden Başkan Altepe, "Bu güne kadar yenilenememesinin en önemli sebebi yeterli alan bulunmamasıydı. Bu alanın sağlanması için istimlâk gerekliydi. Büyükşehir Belediyesi olarak burada yaklaşık 3 milyon TL harcayarak, 9 binayı kamulaştırdık. Son binanın yıkılması için inşaat çalışması daha da hızlanacak. Okul inşaatı da hayırsever işadamımız Erhan Nasyalçın tarafından sürdürülüyor. Hedefimiz bu sezon içinde inşaatı bitirmek ve şuan taşımalı sistemle başka okullara giden mahalleli çocuklarımızın yeniden kendi okullarında eğitimlerine devam etmesi" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.