Hava Durumu

Bursa'da zabıtaya böyle yalvardı: "Ne olur yapmayın"

Bursa'da Ulucami civarında seyyar oyuncak satan yaşlı adam ile sivil zabıtalar arasında arbede çıktı. Zabıtalara direnen yaşlı adam, "Yetim malı bunlar, ne olur yapmayın. Allah’tan korkun, Allah rızası için yapmayın" dedi. Zabıtalar ise aynı kişinin uyarılara rağmen bir haftadır Ulucami civarına geldiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2016 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2016 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da zabıtaya böyle yalvardı: "Ne olur yapmayın"
Olay, dün akşam saatlerinde merkez Osmangazi ilçesi Ulucami’nin batı giriş kapısı önünde meydana geldi. Ulucami Caddesi üzerindeki sivil zabıta memurlarının, gezerek elinde ışıklı oyuncaklar satan ihtiyar seyyar satıcının sattığı ürünleri elinden almak istemesiyle cami kapısı önünde kısa süreli arbede yaşandı. Bağrışmalar, tarihi Ulucami’ye Ramazan ayında teravih ibadeti için gelen vatandaşları korkuttu. Sivil zabıtalar tarafından, elindeki oyuncakların alınmasına karşı koymaya çalışan yaşlı seyyar satıcı, “Yetim malı bunlar, ne olur yapmayın, Allah’tan korkun. Allah rızası için yapmayın” diyerek zabıta ekiplerine karşı mukavemet gösterdi.

Zabıta memurları ve seyyar satıcı arasında yaşanan arbede sırasında satıcının oyuncaklarının yere düşüp kırıldığı görüldü. Yatsı ezanının okunmasına kısa süre kalan yaşanan olay sırasında teravih namazı kılmak için Ulucami’ye girmeye çalışan vatandaşlar tarafından cami girişinde kalabalıklar oluştu.

Vatandaşlar araya girerek, “Adamın kimseye zararı yok, tezgah da açmamış. Elinde gezerek bir şeyler satarak rızkını çıkarmaya çalışıyor. Ramazan ayı hürmetine yapmayın” dediler.

Ancak vatandaşların telkinine ve fotoğraf çekmesine de sinirlenen zabıta memurları ise vatandaşların da üzerine yürüyerek, fotoğraf çekmelerine engel olmaya çalıştı. Yaşlı adamın tüm çabalarına rağmen oyuncaklar alınarak Osmangazi Belediye’sine ait zabıta aracına konuldu.

Zabıtalar ise yaşlı adamın uyarılarına rağmen bir haftadır aynı bölgede satış yaptığını söylediler
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.