Hava Durumu

Bursa'da zeytin ağaçlarında büyük tehlike!

Bursa'nın Orhangazi ilçesinin zenginliklerinden biri olan zeytinde, baharın gelmesiyle budama çalışmalıran başlandı. Budama sırasında ağacın ve tomurcukların üzerinde zeytin biti (pamucak) bulan üreticiler soluğu Orhangazi Ziraat Odası'nda aldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2018 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2018 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da zeytin ağaçlarında büyük tehlike!

Şikayetler sonrası zeytin biti üzerine araştırma yapan Ziraat Odası danışmanları, bitleri temizlemek amaçlı temizliğe başladı. Aynı zamanda zeytincileri bilgilendirmek amaçlı bir de açıklama yapan Ziraat Odası mühendisleri, şunları kaydetti:

"Zeytinlerinde bit fark eden vatandaşlar, gördüğü anda, eğer bilgisi varsa hemen müdahale etsin, bilgisi yoksa derhal Ziraat Odasına başvuru yapsın. Şu an zeytin biti şikâyeti yoğunlaştı ve özellikle Keramat, Çakırlı, Cihanköy bölgelerinde daha yoğun görülmeye başladı. Bu bitler gözle görülmeyecek kadar küçük. Yumurtlama dönemindeler ve sıcak zamanlarda ortaya çıkarlar. Yumurtadan çıkan larvalar zeytin somaklarında tomurcuk sapları ve sürgün uçlarında bitkinin öz suyunu emerek, ağaçların ve sürgünlerin zayıflamasına, tomurcukların dökülmesine sebep olur. Zeytin ağaçlarında bit olup olmadığı üzerinde çıkan yeşilliklerden anlaşılabilir. Eğer üzeri pamukla kaplanmışsa o zeytin ağacında bit var demektir. Pamucaklara savaş açtık, zenginliğimizi koruyacağız. Hepsi temizlenmek üzere ilaçlanmaya başladı."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.