Hava Durumu

Bursa dahil 11 ilde herekete geçildi! 70 gözaltı kararı...

TSK'daki FETÖ yapılanmasına yönelik iki ayrı operasyonda toplam 70 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2019 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2019 09:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa dahil 11 ilde herekete geçildi! 70 gözaltı kararı...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasına yönelik soruşturması kapsamında 9'u muvazzaf 20 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, örgütün mahrem imamlarıyla ankesörlü ve kontörlü telefonlar üzerinden haberleştikleri tespit edilen Hava Kuvvetleri Komutanlığı mensubu 20 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı.

Savcılığın talimatıyla harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gözaltı kararı verilen 9'u muvazzaf 20 kişinin gözaltına alınması için Ankara, Diyarbakır, Bursa, İstanbul, Manisa, Osmaniye, İzmir, Kahramanmaraş, Kocaeli, Konya ve Balıkesir'de operasyon yaptı.

Şüphelilerin 2'sinin yarbay, 2'sinin üsteğmen, 3'ünün teğmen, 13'ünün ise astsubay rütbesinde olduğu, şu ana kadar 9 kişinin yakalandığı bildirildi.

KONYA MERKEZLİ 18 İLDE OPERASYON

Konya merkezli 18 ilde düzenlenen TSK'daki kripto FETÖ yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında ise 50 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.