Hava Durumu

Bursa'daki çifte cinayetin zanlısını sevgilisi yakalattı

Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi Gökçeören Köyü'nde, geçen 9 Mart'ta Sinan Yalçınkaya (32) ile Erhan Özalp'in (27) tabancayla öldürülmesiyle ilgili aranan İsa Durak (40) Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Kahramanmaraş'ta yakaladı. Jandarma Durak'a, Bursa'da ziyaretine giden sevgilisini takip ederek ulaştı. Suçunu kabul eden Durak'ın, Yalçınkaya ve Özalp'ı üzerlerindeki para ve değerli eşyaları satmak için vurduğunu söylediğini öğrenildi. 

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki çifte cinayetin zanlısını sevgilisi yakalattı
BURSA'nın merkez Osmangazi İlçesi Gökçeören Köyü'nde, geçen 9 Mart'ta Sinan Yalçınkaya (32) ile Erhan Özalp'in (27) tabancayla öldürülmesiyle ilgili aranan İsa Durak (40) Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Kahramanmaraş'ta yakaladı. Jandarma Durak'a, Bursa'da ziyaretine giden sevgilisini takip ederek ulaştı. Suçunu kabul eden Durak'ın, Yalçınkaya ve Özalp'ı üzerlerindeki para ve değerli eşyaları satmak için vurduğunu söylediğini öğrenildi. 




İKİ ARKADAŞA KURŞUN YAĞDIRDI

Merkez Osmangazi İlçesin 8 kilometre uzaklıktaki Gökçeören Köyü'nde geçen 9 Mart günü ormanlık alana giden köylüler, yol kenarında tabanca ile öldürülmüş iki erkek cesedini yan yana görünce, jandarmaya haber verdi. Olay yerinde inceleme yapan jandarma, 4 kurşun ile öldürülen kişinin Sinan Yalçınkaya, 8 kurşunla öldürülen kişinin ise Erhan Özalp olduğunu belirledi.

Araştırma yapan jandarma, Sinan Yalçınkaya'nın Bursa'da telefon bayii işletip kahvehane çalıştırdığını tespit etti. Aynı olayda öldürülen Erhan Özalp'in ise İstanbul'da yaşadığı, Sinan Yalçınkaya'nın kardeşi Deniz Yalçınkaya'nın, geçen eylül ayında Merkez Yıldırım ve Kestel ilçelerinde bir gün arayla 2 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla tutuklanmasının ardından, kendisini korumak için Bursa'ya geldiği belirlendi. 

SEVGİLİDEN ZANLIYA

Öldürülen Sinan Yalçınkaya'nın cep telefonu ile yaptığı görüşmeleri takip eden jandarma katil zanlısı olarak Yalçınkaya'nın birlikte ticarette yaptığını belirlediği İsa Durak'ı aramaya başladı. Kendisine ulaşılamayan Durak'ın Bursa'da bulunan kız arkadaşını takibe alan jandarma, adı açıklanmayan genç kızın Kahramanmaraş'a gitmek için bilet almasından şüphelendi. Otobüse yolcu gibi binen sivil ekipler Durak'ı Kahramanmaraş'ta cinayette kullandığı tüfek ile yakaladı. 

SAHTE KİMLİK İLE DOLAŞMIŞ

Bursa'ya getirip sorgulanan İsa Durak, yakalandıktan sonra verdiği ifadesinden, olay akşamı uyuşturucu aldığını, Sinan Yalçınkaya ve arkadaşı Erhan Özalp ile Gökçeören Köyü'ne gittiklerini burada Yalçınkaya ve arkadaşını pompalı tüfek ile öldürüp üzerlerindeki para ve cep teleonunu alarak kaçtığını söyledi. Cinayet sonrası sahte kimlik ile bir süre Bursa'da bulunduğunu belirten Durak, daha sonra Kahramanmaraş'a gittiğini fakat yakalanacağını hiç düşünmediğini sözlerine ekledi. 

"ALACAĞIM VARDI VERMEDİLER"

Sorgulamasından sonra adliyeye çıkartılan İsa Durak burada verdiği farklı ifadede ise, "Benim Sinan'dan 24 bin lira alacağım vardı. Olay günü yeni bir tüfek satın almıştım: Gökçeören Köyü'ndeki bağ evimize giderken beni aradılar. Parayı vereceklerini söylediler. Yolda beklediğimi gelmelerini söyledim. Yanıma gelince Sinan bana, 'Bizim sana borcumuz yok' diyerek ateş etti. Ben de tüfek ile kendimi savunurken ikisini vurdum. Sonra da kaçtım" dediği öğrenildi.

İsa Durak daha sonra adam öldürmek suçularından tutuklanarak Bursa E Tıp Kapalı Cezaevi'ne kondu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.