Hava Durumu

Bursa'daki cinsel taciz cinayetine 11 yıl hapis

Bursa'da, kendisine 8 yıldır cinsel tacizde bulunduğunu ileri sürdüğü 54 yaşındaki adamı bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen genç sanığın duruşmasında karar çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2013 09:53
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2013 09:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki cinsel taciz cinayetine 11 yıl hapis

Son sözünde, "Sizin de evladınız var. Beni oğlunuzun yerine koyup bir karar verin. Ben buna razıyım" diyen sanığı mahkeme heyeti 11 yıl 8 ay hapse mahkum etti.

1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapsi istenen 18 yaşındaki tutuklu sanık B.Ç., son defa hakim karşısına çıktı. 4 ay önce Demirtaşpaşa Mahallesi'nde babasının lahmacun dükkanında çalışan 54 yaşındaki C.B.'yi, kendisini taciz etmeye kalkıştığı için bıçaklayarak öldürmekle suçlanan B.Ç., son sözünde herkesi duygulandırdı.

Mahkeme heyetine, "Sizin de çocuklarınız, kardeşleriniz var. Beni bir çocuğunuz, kardeşiniz veya yakınınız olarak görün. Onların başına böyle bir olay gelse ne karar verirdiniz? Bana da o kararı verin. Ben buna razıyım" diyen sanık B.Ç., adalete güvendiğini söyledi.

Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık B.Ç.’yi “kasten adam öldürmek” suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırdı. Suçun maktulden kaynaklanan haksız fiilin meydana getirdiği hiddetin etkisi altında işlendiğine kanaat getiren mahkeme, sanığın duruşmadaki iyi halini de göz önünde bulundurarak cezayı 11 yıl yıl 8 aya indirdi.

Sanık avukatı Nalan Soysal ise müvekkili hakkında meşru müdafaa hükümlerinin oluştuğunu ifade ederek, “Yargılama henüz bitmiş değildir. Mahalli mahkemenin bu kararını Yargıtay’da temyiz edeceğiz" dedi.
B.Ç., ilk duruşmada, maktul C.B.'nin 8 yıldır tehditlerine maruz kalarak tecavüzlerine boyun eğdiğini iddia etmiş, olay günü maktulün lahmacun siparişini bırakmak için gittiği evinde kendiyle yine ilişkiye girmeye kalkıştığını öne sürmüştü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.