Hava Durumu

Bursa'daki dev hastaneye yeni başhekim

Bursa'da Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yeni başhekimi Doç. Dr. Soner Cander oldu.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2016 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2016 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki dev hastaneye yeni başhekim
Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Endokroloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Soner Cander, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimliği görevine getirildi.

Bugün göreve başlayan Başhekim Soner Candar, “Hastanemiz Bursa dışında Güney Marmara’ya hitap eden en büyük eğitim ve araştırma hastanesi. Hastanemiz büyük bir kapasiteye sahip. 1350 yataklı ve yıllık 2 milyon acil poliklinik sayısı var. Kestel ilçesinden Dörtçelik Hastanesi’ne kadar uzanıyor. Yaklaşık 11 birim ile hizmet veriyor. Günde 200 faal poliklinik mevcut. Günde ortalama 100 ameliyat yapılıyor. Bu rakam yılda 90 bin civarında. 2250 kadrolu ve 1500 taşeron olmak üzere 4 bin personelimiz var. Yoğun bakımda bulunan yatak sayımız ise 150“ dedi.

Eğitim hizmetleri de verdiklerini anlatan Başhekim Soner Candar, “Kurumumuz bu güne dek 50 uzman yetiştirdi. Hoca sayımız 36, baş asistan sayımız 34, asistan sayımız ise 202. Klinikler uluslar arası ve ulusal olmak üzere ciddi çalışmalar sergiliyor. Bu konuda da Bursa’nın göz bebeği bir hastane ve giderek gelişmeye devam ediyor" diye konuştu.

Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni kendisine şans olarak gördüğünü ifade eden Soner Candar, "Gün be gün gelişen bir hastane. Benim de bu gelişime katkıda bulunmam gerektiğini düşünüyorum. Tecrübelerimi aktarmak ve hastanemiz için en iyisini yapmayı hedefliyorum. Hiperbarik oksijen merkezimiz tamamlandı ve açmak üzereyiz. Organ nakli birimimiz de tamamlandı, en yakın zamanda açılacak. Organ nakli ameliyatları başlayacak. Yanık merkezi ve tüp bebek merkezi üzerinde çalışmakta olduğumuz projeler. Bunların yanında yoğun bakım kapasitesini arttırmaya başladık. Hemodiyaliz üniteleri ile ilgili çalışmamız da mevcut. Tek bir ünite üzerinde toplamaya çalışıyoruz” dedi.

Candar Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi binasında Yıldırım Belediyesi tarafından kreş yapılacağını ve hastane çalışanlarının çocuklarını götürebileceği bir yer oluşturulacağını sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.